Reactie Van den Brom: "Bijna sterven op de bank door strafschop"

Van den Brom: "Bijna sterven op de bank door strafschop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht ging de boot in op het veld van Club Brugge. Ook trainer John van den Brom was teleurgesteld na de wedstrijd met het resultaat, want het voetbal van Anderlecht vond hij wel goed.

Aernout Van Lindt in Brugge

“Als je zo goed speelt als Anderlecht vandaag is het een grote ontgoocheling als je met lege handen achterblijft. We hebben niet echt veel kansen gehad, wat zeker een aandachtspuntje is. Als je zo dominant speelt moet je meer kansen kunnen creëren. Toch speelden we een goede match, want we hebben Club Brugge niet in de match laten komen.”

“Het enige wat Club Brugge gedaan heeft is loeren op de counter. Daarin zijn ze wel efficiënt gebleken en wij hebben er ons op laten pakken. Foutjes kunnen gebeuren in het voetbal, zoals van Kljestan vandaag. Wat niet kan, is dat Lestienne vervolgens helemaal alleen voor Proto kan komen.”

“Tijdens de rust probeerde ik er voor te zorgen dat niemand de organisatie uit het oog mocht verliezen. In de tweede helft slikken we alsnog een doelpunt nadat Lestienne opnieuw veel te veel ruimte kreeg”, legt van den Brom het tweede doelpunt uit. “Daarna kwamen we snel terug in de wedstrijd. Een doelpunt van De Sutter werd nog afgekeurd, al zei Tom zelf dat hij licht had geduwd. En toen kwam die strafschop nog… dan is het sterven op de bank als die er niet in gaat.”

“De penalty missen is een deel pech en ook een deel kwaliteit van het niet afwerken van strafschoppen. Ik geloof niet in termen van behekst of dergelijke, maar het kan niet dat we er zoveel missen dit jaar, dus lijkt het wel behekst inderdaad. Ons spel was niet dramatisch, maar we zijn dit jaar wel dramatisch met strafschoppen.”

Hoe moet het nu verder met Anderlecht? De Brusselaars zetten een hele slechte reeks neer en hebben in play-off I nu amper 5 op 18. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Eigenlijk hebben we een overwinning nodig om onszelf te lanceren, maar dat lukt voorlopig niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties