AA Gent zeker van groepswinst na opmerkelijke beslissing

Fabian Morren
| 81 reacties
AA Gent zeker van groepswinst na opmerkelijke beslissing
Foto: © SC

AA Gent is zeker van de groepswinst in play-off II. Kortrijk krijgt een forfaitnederlaag aangesmeerd van de Belgische voetbalbond, maar Bergen krijgt de drie punten niet.

Brecht Dejaegere stond in de wedstrijd tussen Kortrijk en Bergen niet vermeld op het wedstrijdblad. Enkele minuten voor tijd viel hij in. Kortrijk won de wedstrijd met 3-0, maar Bergen diende klacht in.

Vrijdag verschenen beide clubs voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Voor de Geschillencommissie vroeg het Bondsparket nog om Kortrijk geen forfaitnederlaag op te leggen na de administratieve fout. Volgens De Geschillencommissie diende Kortrijk geen sanctie te krijgen, maar Bergen tekende beroep aan. 

De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelt nu dat Kortrijk de wedstrijd toch met 5-0 moet verliezen. Bergen krijgt er echter geen punten bij. De Henegouwers kunnen wel nog in beroep gaan. 

Door deze beslissing heeft de wedstrijd van morgenavond tussen Bergen en AA Gent geen belang meer. De Buffalo's zijn nu immers zeker van de groepswinst in poule A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties