Interview Dury: "Tot het einde meedoen voor de titel"

Dury: "Tot het einde meedoen voor de titel"
Foto: © SC

Zulte Waregem verloor op het veld van Standard. Vanavond is er een nieuwe kans voor Essevee om in de stand (voorlopig) verder uit te lopen op de concurrentie. Coach Francky Dury blikte vooruit op de wedstrijd tegen Racing Genk.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We waren niet 100% tegen Standard. Dat is alweer een leerproces voor ons. We moeten de oorzaak van een nederlaag en de vele tegendoelpunten bij onszelf zoeken en de match telkens goed analyseren. In de play-offs speel je tegen de beste ploegen, dus is het zaak scherp te blijven. We leren elke week weer wat bij, het zijn veel lessen na elkaar voor deze groep. We moeten nu snel terug reageren en focussen op de wedstrijd tegen Racing Genk.”

“We zijn niet bezig met de vijfde of de zesde plaats. We hebben dit een heel seizoen opgebouwd om te staan waar we nu staan. Ondanks een 2 op 9 zijn we nooit helemaal weggezakt en we staan nu op de eerste plaats met nog vier wedstrijden te gaan. We gaan zeer lang mee in het verhaal en dus moeten we geloven in een goede afloop. We kunnen tot het einde meedoen voor de titel.”

"Kleine details worden beslissend"

Er was na de wedstrijd in Standard alweer wat te doen rond de arbitrage. “Ik las in de krant dat het ging om een half metertje buitenspel. Nu goed, buitenspel is toch buitenspel. Ik wil zeker niet gezegd hebben dat we ons geviseerd moeten voelen of dat de kwaliteit van de scheidsrechters te wensen overlaat. Maar ik wil wel even meegeven dat ik het gezien heb. Ik wil niet doorgaan voor iemand die alles bedekt”, aldus de coach.

“Details zullen sowieso beslissend worden. Het zit namelijk allemaal zeer close aan de top, zowel qua punten als qua niveau. Een strafschop al dan niet krijgen, een strafschop al dan niet afwerken. Als je speelt tegen rechtstreekse concurrenten gaan dat soort details altijd over drie punten in de kering, dus worden die zaken enorm belangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties