Jacobs kan titel pakken: "We presteerden heel constant"

Jacobs kan titel pakken: "We presteerden heel constant"
Foto: © SC

Ariël Jacobs kan dit weekend met Kopenhagen de titel pakken in Denemarken. Voor de ex-coach van Anderlecht een tweede opeenvolgende landstitel en een antwoord op de kritiek.

"We hebben het onszelf nog wat moeilijk gemaakt in de laatste twee duels. We haalden twee draws, maar hadden recht op meer", vertelde hij aan Sporza. "De sleutel tot het succes? De spelers hadden iets goed te maken. En voorts presteerden we heel constant. De druk hier is trouwens vergelijkbaar als bij RSCA. Winnen is normaal, verliezen een drama. Je gaat voor de titel en moet zo ver mogelijk raken in Europa en de beker."

Jacobs heeft na dit seizoen nog een contract voor één jaar bij Kopenhagen. "Het is mijn principe van wat je aangaat, uit te doen. Al is dat in het voetbal nooit zeker. Ik heb hier alvast niet te klagen."

Kopenhagen kan bij titelwinst rechtstreeks naar de CL. "Ik ben blij dat die gedachte niet op de eerste plaats komt. De drang om eerste te eindigen is groter. De Champions League is een bijkomend geschenk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties