Maged Samy op zwarte lijst bij Vreemdelingenzaken

Fabian Morren
| 285 reacties
Maged Samy op zwarte lijst bij Vreemdelingenzaken
Foto: © SC

Maged Samy is bij Vreemdelingenzaken en Buitenlandse Zaken op de zwarte lijst geplaatst. Met de manier waarop hij Egyptische spelers naar België haalde, heeft hij alle regels overtreden. Dat meldt N-VA-kamerlid Theo Francken,

Samy haalde de volledig betrokken voetbalploeg van Egypte naar België om de spelers te stallen bij Lierse en Turnhout. Daar is in alle stilte de voorbije weken onderzoek naar gevoerd.

De Belgische ambassade in Caïro gaf de spelers een visum voor een kort verblijf. Het zou namelijk maar gaan om slechts een stage. Uiteindelijk bleven de spelers veel langer in België. Pas na het seizoen keren ze terug.

"Volgens Maged Samy ging het om een stage van enkele weken", klinkt het bij Buitenlandse Zaken. "Op onze vraag heeft hij ons zelfs een programma bezorgd van wat de spelers in België allemaal gingen doen."

"Maar met wat we nu weten, lijkt het ons duidelijk dat het altijd de bedoeling was dat de spelers niet snel zouden terugkeren, maar hier tot het eind van het voetbalseizoen zouden worden opgesteld. En dat kan niet."

"Alle normale procedures werden omzeild", zegt ook N-VA-Kamerlid Theo Francken in Het Nieuwsblad. "Mijnheer Samy heeft misbruik gemaakt van de goede contacten die hij blijkbaar had met onze ambassade in Caïro. Naar ik verneem, zijn alle banden met Samy intussen verbroken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties