Interview Neto: "Gewoon winnen van Bergen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Neto: "Gewoon winnen van Bergen"
Foto: © SC

Renato Neto staat met Gent voor een belangrijke tweedaagse. Vandaag of morgen weet de ploeg of het naar de finale van play-off II mag. Vandaag voor de groene tafel of morgen op het veld. Neto wil maar één ding. Gewoon winnen in Bergen.

Door Sander De Graeve

Vandaag of morgen weten jullie of de groepswinst binnen is. Wat denk je over de hele situatie?

“Of we nu via de groene tafel zekerheid over groepswinst krijgen of niet, maakt helemaal niets uit. We moeten gewoon zaterdag winnen op Bergen. Als het niet voor de punten is, is het belangrijk om onze vorm vast te houden. We gaan er zeker alles aan doen zaterdag, de supporters verdienen dat ook.”

Halen jullie vertrouwen uit de zege op Bergen in het regulier seizoen?

“Ja, het is er altijd moeilijk. Ze hebben een sterke ploeg met goede spelers. Die match was erg belangrijk. Het was de eerste match die we buitenshuis wonnen in een lange tijd. Daar hebben we toen op kunnen voortbouwen. We putten er zeker vertrouwen uit.”

AA Gent kan na een desastreus seizoen toch nog Europees halen. Hou je van het systeem van de play-offs?

“Het systeem valt nu goed uit voor Gent. We moeten er van profiteren en voluit gaan voor die plaats in de Europa League. Play-off II moeten we gewoon winnen. Ik volgde ook play-off III van nabij. Ik ben erg blij dat Cercle Brugge, mijn ex-ploeg, het haalde. Nu wacht nog de eindronde, het zal niet makkelijk zijn, maar ik duim voor Cercle. Als ik kan ga ik ook naar de bekerfinale kijken. Als het niet lukt, kijk ik zeker op televisie.”

Volg je play-off I ook?

“Ja, ik kijk naar alle wedstrijden. Het is echt geweldig spannend en competitief. Ik hou van zulke wedstrijden. Vraag me nu niet wie het zal halen, het is echt gek dit jaar. In het begin zou ik altijd Anderlecht gezegd hebben. Nu kan bijna iedereen de titel binnenhalen. Zulte Waregem doet het goed, maar ook Club en Standard spelen sterk.”

Hoe jammer is het dat Gent er dit jaar niet bij is?

“Heel jammer, Gent moet altijd in play-off I zitten. Toen ik nog bij Cercle zat, streed Gent altijd mee in die top-zes. Dat was ook één van de redenen om voor Gent te kiezen. Ik wist dat het een fantastische club is, we hebben enkel een slecht jaar.”

“Sporting kwam me nog niet scouten”

In een vorig gesprek zei je dat je absoluut in Gent wou blijven. Hoe verlopen de onderhandelingen over een permanent verblijf?

“Mijn manager heeft alleszins al met Michel Louwagie gesproken. Hij is er dus mee bezig, maar ik concentreer me vooral op het voetbal. Dat is voor mij het belangrijkste. Natuurlijk wil ik in Gent blijven, ik ben hier gelukkig en heb hier familie. Ook het weer begint nu mee te werken, dus het kan niet beter zijn.”

Hoop je dat Sporting meewerkt?

“Ik hoop dat ze niet te veel voor me vragen, het is natuurlijk aan hen om dat te beslissen. Ondertussen hoorde ik nog niets van Sporting.”

Kwamen ze je nog niet scouten tijdens deze uitleenbeurt?

“Ik weet het niet, maar ik denk van niet. Ik hoorde al heel lang niets van Sporting Lissabon. Meestal wanneer een club een speler uitleent om ervaring op te doen, bekijken ze zijn wedstrijden. In mijn geval is dat blijkbaar niet zo.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties