STVV: "Volgens ons voldoet Woluwe niet aan de voorwaarden"

STVV: "Volgens ons voldoet Woluwe niet aan de voorwaarden"
Foto: © SC

Sint-Truiden liet vandaag weten de beslissing van het BAS aan te vechten voor de Rechtbank van Eerste Aanleg. Daarnaast vraagt de advocaat van de Limburgers, Pascal Nelissen Grade, ook aan de voetbalbond om zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

"We vragen aan de Belgische bond om hun verantwoordelijkheid op te nemen en het reglement toe te passen", aldus de advocaat. "We zijn op de eerste plaats voorzichtig en vragen helemaal geen onnozele dingen. We willen de start van de eindronde niet laten opschorten. Het BAS is een arbitragehof en strikt genomen is tegen hun uitspraak geen beroep mogelijk. Maar het gaat hier om een arbitrale beslissing, waardoor een rechtbank van eerste aanleg de gevolgde procedure wel opnieuw kan nakijken."

STVV vindt niet dat Woluwe, dat eerder zijn licentie niet kreeg, mag deelnemen aan de eindronde. "Het was op de eerste plaats verrassend dat Woluwe alsnog een licentie kreeg. Het BAS kon echter alleen de voorwaarden voor het bekomen van de licentie bekijken. Om deel te nemen aan de eindronde moet je zowel een licentie betaald voetbal als een licentie profvoetbal hebben. Volgens ons voldoet White Star niet aan de voorwaarden voor de licentie profvoetbal en mogen ze dus ook niet deelnemen aan de eindronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties