Interview Supporters Anderlecht: "Fluit de spelers zondag niet uit"

Supporters Anderlecht: "Fluit de spelers zondag niet uit"
Foto: © SC

De oproer van enkele supporters woensdag tijdens de open training van Anderlecht werd breed uitgesmeerd in de media. Het merendeel van de fans blijft echter geloven in een goede afloop en daarvoor moet de ploeg gesteund worden. Al is er wel begrip voor de actie van de harde kern.

Kevin Jacobs, voorzitter van supportersclub The Purple Stars, was er niet bij woensdag, maar toont begrip. "Ik keur de actie niet geheel af, maar ook niet geheel goed", vertelt Jacobs ons. "Feit is dat het minder gaat met onze ploeg, maar we kunnen ze vocaal steunen tijdens de wedstrijden. Voor mij is het vooral zaak de spelers niet uit te fluiten zondag. Wat gisteren is gebeurd, is volgens mij persoonlijk serieus opgeblazen door de media."

Het was meer een storm in een glas water volgens de jarenlange fan van Anderlecht. "Er zijn geen klappen gevallen zoals hier en daar werd gesuggereerd, sommigen vonden het nodig om de reactie van de spelers op deze manier te gaan vragen. Op zich is daar niets verkeerds mee, anderzijds is dit inderdaad niet echt het goede voorbeeld geven naar de vele kinderen die met hun ouders of grootouders langs het veld stonden", aldus Jacobs.

"Ik hoop dat er zondag gewonnen wordt,
want anders zal het volgens mij niet enkel bij woorden blijven"

Ook Eddy Rosé, voorzitter van supportersclub De Mauve Berkes, predikt kalmte. "Ik kan enigzins begrip opbrengen voor de actie. Maar gaat dat veel opbrengen? We moeten de spelers blijven steunen, want daarmee helpen we de ploeg het meest", aldus Rosé.

"Deze actie werd opgezet door mensen van de BCS", vervolgt Jacobs. "Er zullen er wel een paar bij zijn met een stadionverbod en dat geeft niet echt het goede voorbeeld. Wat ik echter niet begrijp is dat ze zo uithalen naar Proto. Die man keept al twee seizoenen op een heel hoog niveau. En als het klopt dat ze naar de familie van Kouyate uithaalden, kan ik er ook geen begrip voor opbrengen. Dat zijn voor mij twee spelers die er altijd voor gaan."

"Ik ben supporter in goede en kwade dagen. Ik heb het ook moeilijk met de situatie waarin we ons momenteel bevinden, maar anderzijds hebben we alles zelf nog in handen. Misschien was dit toch het moment om deze actie te voeren zodat de spelers weten dat de supporters er van af zien, misschien zelfs meer dan sommige spelers zelf er van af zien. Ik hoop echter dat er zondag gewonnen wordt, want ik vrees het ergste indien er niet gewonnen wordt. Dan zal het volgens mij niet enkel bij woorden blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties