Interview Van den Brom: "Winnen is de enige optie"

Van den Brom: "Winnen is de enige optie"
Foto: © SC

Rekenen is er al lang niet meer bij: Anderlecht moet winnen zondag als het een kans wil blijven maken op de titel. Dat heeft John van den Brom vrijdag op zijn persconferentie zelf ook benadrukt: "Er zijn geen excuses meer."

"Als ploeg kijk je naar de eerstvolgende wedstrijd. Het kan misschien een huizenhoog cliché zijn, maar zo is het nu eenmaal", begon Van den Brom. "Na twee nederlagen moet je gewoon winnen als je kampioen wil worden. Anderlecht moet opstaan, er is geen enkel excuus meer mogelijk. Niet van de spelers, niet van mij, van niemand..."

En dus moeten alle registers zondag opengetrokken worden. "Standard is een heel goeie ploeg en we hebben het er altijd lastig mee. Ginder ben ik behoudend gaan spelen, maar dat is nu geen optie meer. Op dit moment hebben we alles nog in eigen hand, maar als we verliezen niet meer. Daarom is er - met nog drie wedstrijden voor de boeg - maar één optie: winnen."

"We mogen niet meegaan in het fysieke spel van Standard"

Anderlecht mag al zeker niet meegaan in het fysieke spel van de Rouches. "Dat moeten we inderdaad absoluut vermijden, want dan komt het niet goed. We moeten ons eigen spel spelen om Standard kapot te krijgen. Als we met de lange bal beginnen, zijn we verloren. Voor een uitverkocht huis moeten we ons spel over de grond spelen", aldus Van den Brom.

Van den Brom gaf ook mee dat Anderlecht deze week met een ander gevoel toeleefde naar de Clasico dan vorige week naar de wedstrijd tegen Brugge. "Er was een duidelijk verschil met vorige week te merken. Tegen Zulte Waregem hadden we niet goed gespeeld en dat merkte je ook op training. Deze week hebben we ons opgetrokken aan het positieve spel dat we brachten in Brugge. De manier waarop we speelden tegen Club was veel beter en dan kan je dat allemaal beter plaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties