Reactie Verbist: "Hopelijk donderdag een feest"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Verbist: "Hopelijk donderdag een feest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft alles in eigen handen om donderdag al zeker te zijn van het behoud in eerste klasse. "We gaan er alvast alles aan doen om er een prachtige dag van te maken", aldus Bram Verbist.

Een puntje in eigen huis tegen Moeskroen-Péruwelz volstaat donderdag voor Cercle om zeker te zijn van het behoud in de Jupiler Pro League. Als het mis loopt, volgt er zondag bovendien nog een herkansing bij Westerlo.

“We hebben een schitterende uitgangspositie”, aldus Verbist op de Cercle-site. “Donderdag moeten we de wedstrijd aanvatten met de intentie om te winnen. We gaan er alvast alles aan doen om er een prachtige dag van te maken. Hopelijk volgt er daarna een spetterend feest.”

Enkele maanden geleden leek Cercle nog op sterven na dood. Maar na een zo goed als foutloos parcours tegen Beerschot AC in play-off III toont De Vereniging dat ze thuishoort in de hoogste voetbalafdeling. “We hebben het maximum van de punten, dus we verdienen simpelweg om aan de leiding te staan. Maar het is ook de verdienste van de technische staff. Fysiektrainer Wim Langenbick zorgt er zo bijvoorbeeld voor dat het team ook in het laatste kwartier van de wedstrijd nog voluit kan gaan.”

Als Cercle het behoud afdwingt via de eindronde met de tweedeklassers zorgen de groenhemden voor een primeur. Sinds de invoering van het play-offsysteem is er namelijk nog geen enkele eersteklasser in geslaagd om de missie tot een goed einde te brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties