Interview Lestienne: "Ik ben er op het juiste moment bij"

Lestienne: "Ik ben er op het juiste moment bij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime Lestienne liep er nog wat onwennig bij woensdagnamiddag. De Brugse uitblinker dit seizoen zag een paar bekende gezichten, maar ook niet meer dan dat. Wel ziet hij deze stage als een aanloop naar meer.

Lestienne was al een paar weken met stip genoteerd door de pers om mee te gaan op stage naar de Verenigde Staten. Toch was hij nog verrast toen hij zijn oproep kreeg. "Na de training zag ik ineens een heleboel sms'en op mijn gsm staan. Ik ben toch trots ja, want dit is een beloning voor mijn goede prestaties bij Club. Nu moet ik echter van nul beginnen."

Lestienne kan alvast eens proeven van het grote werk tijdens de twee weken die de Rode Duivels in de VS doormaken. "Het zal nodig zijn, want ik kende eigenlijk alleen Benteke en Lukaku. Met Kaminski en Thorgan Hazard zal ik ook wel wat optrekken. Nieuwelingen troepen samen hé. (lacht) Wat ik er van verwacht? Ik heb nog geen echte doelen gesteld. Natuurlijk zou ik blij zijn om er ook tegen Servië bij te zijn."

"Bij Club blijven"

"Ik weet dat er hier grote concurrentie is, maar de bondscoach ziet toch ook iets in mij als hij mij er nu bij neemt. Ik kijk misschien al ver vooruit, maar deze oproep komt ook op het juiste moment, want de groep voor Brazilië vormt zich nu, maar dan moet ik wel blijven presteren bij Club", aldus de flankaanvaller die dit seizoen maar liefst zeventien keer de weg naar doel vond.

Vooral in de play-offs drukte Lestienne zijn stempel op het spel van blauw-zwart. "Ze vlogen er makkelijk in. Mijn geheim? Dat heb ik niet. Ik maak een actie en dan improviseer ik meestal. Maar ik moet ook vooral Garrido bedanken. Hij heeft me weer aan het voetballen en scoren gekregen. Zelf denk ik volgend seizoen nog bij Club te spelen. Indien ik weg ga, zou ik dat graag doen met een titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties