Liverpool wil Anfield uitbreiden

Yves Dekoning
| 4 reacties
Liverpool wil Anfield uitbreiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC drukt zijn plannen voor een stadionuitbreiding door. Hierdoor zal Anfield in de toekomst plaats bieden aan ongeveer 60000 toeschouwers. Weldra worden de bouwaanvragen ingediend.

De werken om Anfield uit te breiden zouden ruim 200 miljoen euro gaan kosten. Deze zomer zal de bouwaanvraag worden ingediend. Ongeveer 90 huizen zouden moeten verdwijnen om de uitbreiding mogelijk te maken. De club wordt hierin gesteund door de stad. Een groot deel van de woningen zijn al in handen van de Reds. Bij LFC hoopt men de overige huizen tijdens de volgende twee maanden te kunnen kopen. Als de club alle grond in zijn bezit heeft, kan het pas de bouwplannen indienen.

Het is belangrijk voor Liverpool dat het stadion meer fans kan herbergen zodat de inkomsten ook groter worden. Hierdoor wil de club meer financiële middelen kunnen genereren om terug de concurrentie aan te gaan met de top in de Premier League. Clubs halen hun geld voornamelijk uit tv-rechten, commerciële inkomsten en ticketing. Op dat laatste vlak hinkt Liverpool met een stadion van 45000 fans achter op de concurrentie.

Eigenaar John W. Henry is een fervent voorstander van de Financial Fairplay die de UEFA wil invoeren. Clubs moeten over een periode van drie jaar break-even draaien. Anders riskeren ze uitsluiting uit de Europese competities. Hierdoor wordt het nog belangrijker om een groter stadion te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties