Belgische voetbalfans vieren feest

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Belgische voetbalfans vieren feest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het feest van de Nationale Supporters Federatie ging dit jaar door in Charleroi. De festiviteiten trokken dan wel minder volk dan de voorbije jaren, maar over de organisatie viel niet te klagen. Ook Voetbalkrant.com was er bij en sprak met diverse mensen uit de supportersfederaties.

Aernout Van Lindt en Cédric De Volder in Charleroi

De supportersfederaties van verschillende Belgische clubs, die zijn verenigd in de Nationale Supporters Federatie (NSF), kwamen zaterdagavond samen op Mambourg voor hun jaarlijks feest. De organisatie lag dit jaar dan ook in handen van de Carolo’s. “En daar zijn we heel blij om”, vertelt feestpreses Amaury Otoul.”Het was dit jaar 25 jaar geleden dat we onze collega-fans nog eens konden ontvangen. Daarnaast is een dergelijk evenement goed voor het imago van onze club. Charleroi wordt nog te vaak als een negatieve club afgeschilderd.”

Met de keuze voor Charleroi probeerde men binnen de NSF er ook voor te zorgen dat er een grotere delegatie Waalse clubs zouden aansluiten om zo voor een meer gelijkwaardige verdeling te zorgen. Toch was er naast de organisator amper één andere club uit Wallonië: kersvers tweedeklasser Virton.

"Ik begrijp dat de fans van Standard niet het halve land willen afreizen voor een etentjes, maar de afstand Bergen - Charleroi of Moeskroen - Charleroi is toch zo ver niet?"

“Deze dag was nochtans een promotie voor Wallonië en de streek rond Charleroi. We hebben van de streek en een aantal van zijn producten mogen genieten vandaag en hebben ook het andere Charleroi gezien”, aldus Patrick Jolie van de supportersfederatie van KV Kortrijk. “Hopelijk sluiten er meer clubs uit Wallonië aan op de flow van deze dag.”

Ook Otoul was zichtbaar ontgoocheld door het wegblijven van zijn taalgenoten. “Ik wil de mensen van Virton dan ook bedanken voor hun aanwezigheid. Ik snap dat de fans van Standard niet het halve land willen afreizen voor een etentje, maar de afstand Bergen – Charleroi of Moeskroen – Charleroi is toch zo ver niet?”

Volgend jaar trekt de NSF naar Gent, want in 2014 vindt het feest plaats in de gloednieuwe Ghelamco Arena. Ook de organisator van 2016 is al gekend: Lierse, dat in dat jaar het 110-jarig bestaan van de club viert.

De komende dagen leest u hier nog verschillende interviews met mensen uit diverse supportersfederaties. Ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker konden we spreken op het feest in Charleroi. Lees het allemaal op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties