Reportage Eerste training Club: "Binnen tien dagen verwacht ik iedereen terug"

Eerste training Club: "Binnen tien dagen verwacht ik iedereen terug"
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn eerste training kunnen afwerken onder een stralende zon. Juan Carlos Garrido miste nog een halve basisploeg, maar dat verhinderde de Spanjaard niet om er al eens duchtig de pees op te leggen.

Veel basisspelers zijn immers nog op vakantie. Zo ontbraken onder meer Refaelov, Bacca en Lestienne omdat zij nog internationale verplichten hebben gehad. Jörgensen, Vazquez, Adu, Almebäck, Kujovic kregen gezelschap van een heleboel jeugdspelers en testers Jernade Meade (einde contract bij Arsenal) en Valentinos Vlachos. Die laatste is een bijzonder geval, want eerder leek het tekenen van een driejarig contract slechts een kwestie van tijd. "Ik wil die jongens toch een paar weken aan het werk zien", laat Garrido twijfel uitschijnen over de 21-jarige Griek. "Ik wil ze in ideale omstandigheden eens aan het werk zien. Door de afwezigheid van veel jongens is het nu het moment om te kijken welke jongeren of testers klaar zijn."

Het belette Garrido niet om al eens pittig te trainen. Na de uitgebreide loopoefeningen (waar hij zelf ook aan deelnam) en de passvormen liet hij de aanwezige spelers in een soort matchvorm de bal rondpassen. Daarbij fungeerde de nog steeds herstellende Jonathan Blondel samen met assistent Philippe Clement als vast aanspeelpunt. "Het was perfect weer, goeie omstandigheden om te werken", lachte Garrido achteraf. "Binnen tien dagen verwacht ik dat quasi alle spelers terug zijn en dan kunnen we verder beginnen bouwen aan een echt team."

Voor Garrido is het zijn eerste volledige voorbereiding bij Club en de Spanjaard weet ook dat na acht jaar zonder titel de druk dit seizoen nog een beetje zal toenemen. "Maar die is er bij elke topploeg. Ik weet dat dit een traditieclub is die al veel gewonnen heeft en lang op zijn honger moet zitten. We zijn hier om prijzen te winnen, maar praten is makkelijk. Eerst moeten we een degelijk team samenstellen."

Garrido wacht dus duidelijk nog op versterkingen en/of vertrekkers. Zo werd topschutter Carlos Bacca al aan verschillende clubs gelinkt. "Ik hoop natuurlijk dat Carlos blijft, maar misschien is er een deal waar Carlos en Club beter van worden. En misschien blijft hij gewoon en dan worden Carlos en Club er ook beter van."

"Welke versterkingen ik wens? Het bestuur is daarmee bezig en ik overleg dikwijls met hen. We zullen zien wat er nog op de markt komt. Ik deed al veel voorbereidingen bij topteams en rond deze periode is er overal onzekerheid. We zullen zien wat er nog bijkomt", zei Garrido.

De spelers die er dinsdag waren: Elton Monteiro, Mathew Ryan, Brandon Mechele, Boli Bolingoli Mbombo, Vladan Kujovic, Enock Adu, Jesper Jørgensen, Victor Vazquez, Björn Engels, Jonathan Blondel, Daan Debouver, Aaron Vanfleteren, Arthur Hannes en testspelers Valentinos Vlachos en Jernade Meade. Jim Larsen en Laurens De Bock werkten binnen verder aan hun revalidatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties