Interview Messoudi: "Van Geneugden drong aan op mijn komst"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Messoudi: "Van Geneugden drong aan op mijn komst"
Foto: © SC

Mohamed Messoudi tekent eerstdaags een overeenkomst voor twee seizoenen bij Oud-Heverlee Leuven. De middenvelder hoopt er zijn carrière nieuw leven in te blazen. "OHL is in mijn ogen een stabiele eersteklasser die elk seizoen opnieuw stappen durft zetten."

Door Cédric De Volder

Exact een jaar geleden werd Mo Messoudi met tromgeroffel binnengehaald in het Jules Ottenstadion. De rechtsvoetige middenvelder had er een uitstekend seizoen opzetten bij KV Kortrijk en moest voor dat tikkeltje extra zorgen bij de Buffalo’s.

Het draaide echter anders uit en de 29-jarige Belg met Marokkaanse roots sleet zijn blauw-witte dagen op de Gentse bank. “Ik was nochtans goed begonnen aan het seizoen”, vertelt Messoudi in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik stond in de voorronde van de Europa League (Gent won met het kleinste verschil op het veld van het Luxemburgse FC Differdange 03, nvdr.) meteen in de basis. Ook tijdens de opener van de competitie tegen Lierse vertolkte ik een hoofdrol.”

"Ik heb een akkoord met OHL. Normaal gezien teken ik er eerstdaags een contract voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang. Enkel de clubs zijn er nog niet helemaal uit, maar dat is slechts een detail"

“Vervolgens belandde ik door omstandigheden op de bank”, doet de ex-speler van het toenmalige Germinal Beerschot en Willem II zijn relaas. “Ik had bovendien het gevoel dat ik geen kansen meer kreeg om me te bewijzen. Of ik me de overstap van KVK naar Gent beklaagd heb? Nee, voor hetzelfde geld was het helemaal anders gelopen.”

Messoudi hoopt zijn carrière nu te herlanceren in Leuven. “Ik heb een akkoord met OHL. Normaal gezien teken ik er eerstdaags een contract voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang. Enkel de clubs zijn er nog niet helemaal uit (Messoudi heeft nog een contract bij de Buffalo’s tot 2015, nvdr.), maar dat is slechts een detail. Ik verwacht geen moeilijkheden.”

De fusieclub toonde zich de voorbije seizoenen een stabiele eersteklasser. “Bovendien had ik het gevoel dat coach Ronny Van Geneugden echt aandrong op mijn komst. Leuven is ook een team dat elk seizoen opnieuw stappen vooruit durft te zetten. Zaterdag beginnen de trainingen van OHL en het is de bedoeling dat ik meteen kan aansluiten bij de groep. Al heb ik momenteel vooral nood aan wedstrijden om opnieuw in het ritme te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties