Gent voorbij Famagusta met kleinste verschil

Sander De Graeve
| 44 reacties

AA Gent heeft vanavond Anorthosis Famagusta verslagen met 2-1. De Buffalo's kwamen vlak voor rust op achterstand. Op het eind ging Gent erop en erover dankzij goals van Mboyo en Locigno.

Sander De Graeve in Delden

Bij Gent stonden jongelingen Jinty Caenepeel en Milan Savic aan de aftrap. Rafinha startte op de linksachter, Cendrós was op rechts te vinden. Kola begon in de spits met Kage in de rug.

De wedstrijd begon erg gezapig. De Cyprioten speelden goed mee en Gent had het niet makkelijk en na een kwartier konden we nog geen kans die naam waardig noteren. De opvallendste speler bij de Cyprioten was Fofana. De aanvaller kwam vaak aan de bal, maar liet zich haast even veel keren te makkelijk vallen.

Caenepeel lokt penalty uit

Voor een goede Gentse actie was het wachten tot iets over halfweg de eerste helft. Met een goede dribbel zette Caenepeel twee Cyprioten in de wind. De jonge winger werd uiteindelijk in de zestien foutief afgestopt. Grote mogelijkheid voor Gent op strafschop, maar het schot van Kage was veel te zwak waardoor doelman Valverde kon stoppen.

Gent moest in de laatste minuten zelfs achteruit onder druk van Famagusta. Toni Calvo verprutste nog een grote kans na een goeie actie van Rezek. De middenvelder zou het even later echter goedmaken. Zijn corner schoot door tot bij de volledig vrijstaande Alexa. De kapitein kon makkelijk binnenschuiven.

Aan de rust stonden de Buffalo’s dus 0-1 in het krijt. In de tweede helft kwam een quasi volledig nieuw elftal aan de aftrap. Enkel Savic en Caenepeel bleven staan. Onder anderen Mboyo, El Ghanassy en nieuwelingen Diogo en Asare kwamen in de ploeg.

Boeckx moest meteen ingrijpen op een strak schot van Okkas. Aan de overkant diende Jari Vandeputte de Cyprioten van antwoord. Zijn knal werd ook gekeerd door de doelman. Mboyo probeerde het iets later met een geplaatste kopbal, maar zijn poging ging over.

Terugkeer AA Gent

Caenepeel en Savic werden iets na halfweg afgelost door Locigno en Rafinha, die centraal ging spelen. Zes minuten later kon Mboyo zich dan toch eens vrij draaien. Hij legde de bal knap in de hoek, 1-1 na 80 minuten.

De Cyprioten bleven Gent af en toe toch onder druk zetten. Asare leek ook wat moeite te hebben met het positie kiezen op de linksachter. Boeckx moest drie minuten na de goal nog een sterk schot keren.

AA Gent kon aan het eind de wedstrijd toch nog winnend afsluiten. Locigno kopte al duikend erg mooi een vrije trap van Yassine El Ghanassy binnen. Gent won de partij met 2-1, maar heeft nog erg veel werk tegen de start van het seizoen.

Gent eerste helft: Padt, Cendrós, Savic, Zukanovic, Rafinha, Caenepeel, Hubert, Lepoint, Soumahoro, Kage, Kola.

Gent tweede helft: Boeckx, Diogo, Savic (’74 Rafinha), Nahayo, Asare, Neto, Van Der Bruggen, Caenepeel (’74 Locigno), Vandeputte, El Ghanassy, Mboyo.