Interview Pedersen: "Vaak trainde ik enkel op vrijdag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Pedersen: "Vaak trainde ik enkel op vrijdag"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

We horen het vaak in de wandelgangen. "Nicklas Pedersen, goede spits als hij fit blijft." Die connotatie blijft de Deen achtervolgen. Hij draagt nog net niet de bijnaam van Arjen Robben, de man van glas. Pedersen zelf ging te rade bij kinesist David Bombeke.

Sander De Graeve in Delden

Volgens Pedersen begint zijn carrière nu echt. "Ik was in alles een laatbloeier. Ik speelde op het tweede of derde niveau in de jeugd en mijn eerste selectie voor een nationaal jeugdelftal kwam pas toen ik negentien was. Toen ging ik naar Nordsjaelland en was ik het eerste jaar geblesseerd. Na zes maanden fit te zijn trok ik naar Nederland. Het is erg belangrijk dat ik fit blijf, dan zal ik een belangrijk deel van het team kunnen zijn."

Bij KV Mechelen speelde Pedersen zelden een wedstrijd zonder pijn. "Ik had een sporthernia. Wanneer ik trainde, werd het steeds erger. Dus trainde ik enkel op vrijdag en speelde de wedstrijd op zaterdag. Natuurlijk is dat niet gezond. Men zei me dat ik me beter liet opereren, maar toen ging ik te rade bij David Bombeke. Hij zei me dat een operatie niet nodig was en liet me specifieke oefeningen doen." 

"Nu voel ik geen pijn meer, maar ik moet wel mijn oefeningen blijven doen. Ik ben zeker dat ik dit jaar meer zal spelen. Vorig jaar kon ik maar 24 wedstrijden spelen, maar ik wil elke wedstrijd betwisten. Ik voel me veel sterker na die oefeningen."

Pedersen traint nu ook apart, maar volgens de spits is het geen al te erge blessure. "Ik speelde mijn laatste wedstrijd drie weken geleden. Ik viel in en kreeg dan in een duel een knie tegen knie. Mijn knie zwol meteen op, ik heb de eerste zes dagen van mijn verlof met mijn been omhoog gelegen. Nu zit er nog een beetje bloed in, maar binnen drie dagen zou dat in orde moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties