Nieuwe regelgeving moet comfort in stadions verbeteren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Nieuwe regelgeving moet comfort in stadions verbeteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalstadions moeten een trekpleisters voor gezinnen worden. Een nieuw Koninklijk Besluit zorgt er immers voor dat ook vrouwen en kinderen op een veilige manier een pot voetbal kunnen meepikken. De maatregelen komen vooral het comfort ten goede.

Een voetbalwedstrijd is al sinds mensenheugnis een mannenaangelegenheid. Hooliganisme werd de laatste jaren uit het Belgische voetbalbeestje verdreven, maar het bier en de hamburgers zijn nog steeds een trekpleister voor heel wat mannelijke fans.

De Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken wil ervoor zorgen dat een wedstrijd tussen pakweg RSC Anderlecht en KAA Gent of KRC Genk en KV Mechelen ook een typisch uitje voor het gezin kan worden. En dat komt vooral het comfort ten goede. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

“Mensen moeten zich eerst en vooral veilig voelen in een voetbalstadion”, vertelt Jo Vanhecke. “De hellingsgraad van diverse tribunes gaat naar omlaag en het is de bedoeling dat voetbalfans vrij kunnen rondwandelen in het stadion. In het verleden mocht een bepaald compartiment maximum drieduizend bezoekers herbergen.”

Sanitair

“Elke omheining krijgt bovendien een stootplank van vijftien centimeter”, gaat de directeur van de Voetbalcel verder. “In een lagere divisie is er een dergelijk ongeval geweest met een kind en een herhaling willen we absoluut vermijden.”

Maar ook het sanitair ontsnapt niet aan de regelgeving. Per duizend toeschouwers moeten twee toiletten en zes urinoirs bij de heren en drie toiletten bij de vrouwen geïnstalleerd zijn. Voor de nieuw te bouwen stadions ligt de lat zelfs nog een tikkeltje hoger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties