Eriksen moet niet per se weg bij Ajax

Jens Hoofteer
| 4 reacties
Eriksen moet niet per se weg bij Ajax
Foto: © SC

Het zijn onzekere dagen voor Christian Eriksen. Zal de Deen ook komend seizoen nog bij Ajax spelen of komt er toch nog een transfer aan? Nu Borussia Dortmund Henrikh Mkhitaryan heeft aangetrokken, lijkt een vertrek naar de Bundesligaclub erg klein.

Martin Schoots, zaakwaarnemer van Eriksen, geeft al weken hetzelfde commentaar: er zijn geïnteresseerde clubs, en als Eriksen niet vertrekt bij Ajax, gaat hij bijtekenen.

“We zijn nog in contact met enkele clubs,” laat Schoots in de Deense media weten. “Zo zal het altijd zijn met een speler als Christian. Maar of daar een transfer uit voortkomt, is moeilijk te zeggen. Aan speculeren doen we niet.”

Het is vaker gezegd, maar het blijft goed om te horen dat Eriksen Ajax niet ‘gratis’ wil verlaten en ook niet per se weg wil deze zomer. “Het is de eerste transferperiode waarin Christian openstaat voor een andere club. Maar dat betekent niet dat hij voor zichzelf weg moet,” aldus Schoots.

“Christian heeft zelf de controle over wat zijn volgende stap wordt. Hij zal Ajax alleen verlaten als hij zich bij een andere club kan ontwikkelen tot een betere speler.”

De toekomst van Eriksen is dus erg onzeker, maar veel last lijkt de Deen daar niet van te hebben. Zaterdag scoorde hij nog twee keer in de oefenwedstrijd tegen Dynamo Dresden. Vraag is welke clubs zijn mooie vrije trappen hebben gezien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties