Eerste land maakt zijn EK-selectie bekend: Challenger Pro League-speler mag niet mee

Eerste land maakt zijn EK-selectie bekend: Challenger Pro League-speler mag niet mee
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK in Duitsland komt eraan. Binnen iets meer dan een maand zullen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd spelen op het tornooi. Eén land heeft zijn selectie al bekendgemaakt.

We moeten niet lang meer wachten op het EK 2024. Binnen iets meer dan een maand spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd in Frankfurt tegen Slowakije.

De meeste landen wachten nog even met het bekendmaken van hun selectie. Heel wat competities zijn nog aan de gang en er kunnen nog spelers geblesseerd uitvallen.

Toch maakte Hongarije zijn 26-koppige selectie al bekend. Bondscoach Marco Rossi zal heel wat verwachte namen meenemen naar Duitsland.

Denk maar aan sterkhouders als Peter Gulasci die in doel staat, Willi Orban die voor hem in de verdediging paraat staat en Liverpool-ster Dominik Szoboszlai.

In de Challenger Pro League loopt er ook een Hongaar rond die op een selectie hoopte. Lommel-aanvaller Zalan Vancsa maakte veel indruk, maar belandt toch op de reservelijst.

Hij was er tijdens de laatste interlandperiode wel bij. De 19-jarige mocht zelfs invallen tegen Kosovo. Toch een kleine verrassing dat het talent niet bij de selectie zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties