Fandag voor jong en oud bij Waasland-Beveren

Jens Hoofteer
| 0 reacties
Fandag voor jong en oud bij Waasland-Beveren
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Bij zeer aangename temperaturen bliezen de spelers en supporters van Waasland-Beveren zaterdag verzamelen op de Freethiel voor de jaarlijkse fandag. De ruim vijfhonderd aanwezigen kregen een leuke namiddag voorgeschoteld. Hieronder een sfeerverslag en enkele foto's.

Net buiten het stadion heerste er de hele namiddag een gezellige drukte. Kinderen konden er hun voetbaltalent laten zien op verschillende initiaties. De ouders konden er iets drinken aan een van de vele bars of een kijkje gaan nemen bij de stands van de supportersclubs.

Rond 14u30 verschenen de spelers op het veld voor een lichte training. De manschappen van Glen De Boeck begonnen na de opwarming met een wedstrijdje op balbezit. De Boeck kon het niet laten om af en toe eens tussen zijn spelers te lopen.

Supporter Rudy De Bauw ziet zijn ploeg dit jaar niet in de problemen komen. "We zijn vooral aanvallend goed versterkt. Maric en Demjan hadden we al en daar zijn nu ook nog eens Trickovski en Veselinovic bijgekomen. We zijn op het middenveld wel Remacle en De Smet kwijt, maar de nieuwe spelers moeten dat kunnen opvangen."

Na wat oefeningen met afwerking op doel kwam rond 16 uur een einde aan de training. De spelers liepen nog een paar rondjes rond het veld alvorens de kleedkamers en de douches op te zoeken. 

"Ik denk dat het dit jaar goed zit", is Dennis Van Es vastbesloten. We beginnen wel meteen met enkele zware thuiswedstrijden. Hopelijk kunnen we die goed overleven en nemen we een degelijke start. Goed aan de competitie beginnen is belangrijk om niet achterop te raken."

Rond 16u30 was het tijd om het grondig vernieuwde team voor te stellen aan de supporters. Een voor een werden de spelers op luid applaus onthaald. Vooral doelman Colin Coosemans was populair bij de fans.

"Ik vond Colin vorig seizoen erg betrouwbaar in doel", reageert Gino Van Den Berghe. "We moeten afwachten wat Steppe zal doen, maar voor mij mag Coosemans zeker aan de competitie beginnen. Met deze ploeg moeten we beter kunnen doen dan vorig jaar. Een tiende plaats zou mooi zijn. Ik verwacht veel van Maric." 

Rond 17 uur was het dan eindelijk zover. Oud en jong - maar vooral jong- maakte zich op voor de signeersessie van de spelers. In kleine groepjes werden de kinderen doorgelaten tot bij hun helden en ongeduldig en zenuwachtig stonden ze aan te schuiven om de spelers van kortbij te kunnen aanspreken. Uiteindelijk keerde iedereen fier en met een gesigneerde poster, bal of tenue terug.

Manager Dirk Poppe gelooft dat spelers en trainers er klaar voor zijn om er samen met de supporters iets moois van te maken. "Ik ben er 100% van overtuigd dat we een beter en sterker geheel hebben dan vorig jaar. We kunnen rekenen op ervaren spelers en hebben tegelijk ook enkele jongeren in de rangen. Glen De Boeck is de juiste man om van al deze spelers één ploeg te maken. We willen de fans een mooi seizoen bezorgen, want een club bestaat enkel door hen. Als de supporters ons door dik en dun blijven steunen, staan ons nog zeer mooie tijden te wachten. Samen kunnen we slagen."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties