Waasland-Beveren met moeite voorbij Berchem Sport

Steven Bologne
| 6 reacties

Waasland-Beveren won zijn laatste oefenwedstrijd op het veld van derdeklasser Berchem Sport met 1-2. De Waaslanders hadden het echter knap lastig met Berchem en konden pas in de blessuretijd met een gevleide treffer de winninggoal aantekenen.

Met slechts 350 betalende toeschouwers had derdeklasser Berchem Sport de wedstrijd tegen eersteklasser Waasland-Beveren wel anders ingecalculeerd. Een schril contrast met de wedstrijd van enkele dagen eerder tegen tweedeklasser Antwerp waar net geen 3.000 betalenden werden geregistreerd.

Onder een blakende zon lag het tempo in de wedstrijd logischerwijs niet al te hoog. Van een groot klassenverschil was dan ook weinig te merken. Beide ploegen creëerden wel hun mogelijkheden maar voor een doelpunt moesten we wachten op een ingeving van Club Brugge-huurling Ivan Trickovski. Halfweg de eerste helft borstelde die de bal magistraal in de winkelhaak, ex-Waasland doelman Sam Vermeylen ging echter niet geheel vrijuit bij de stilstaande fase. Ook Berchem liet zich niet onbetuigd maar rusten werd er gedaan bij 0-1.

Na de pauze nam Berchem het heft in handen, Waasland-Beveren werd geregeld in verlegenheid gebracht en toen de Waaslanders met elf in de eigen baklijn post namen bij een hoekschop kwam het spelbeeld pas echt tot uiting. Een kolfje naar de hand van de thuisfans die met cynische gezangen de clubverhoudingen extra in de verf zetten. Vlak na de rust hingen de bordjes overigens opnieuw gelijk, Stef Van Den Heuvel liet zijn bewakers kansloos en plaatste het leder beheerst voorbij de goalie in doel; 1-1. De Waaslanders kenden geen gemakkelijke generale repetitie op het Rooi, en de frustraties liepen dan ook hoog op. De troepen van Glenn De Boeck  deden er alles aan om de aanvalsgolven van Berchem af te stoppen. Het bij momenten anti-voetbal gehalte resulteerde in een uitsluiting van Diego Mutombo. Berchem probeerde wel maar was onmondig voor doel, in blessuretijd bezegelde Christian Santos het Berchemse lot met een meer dan gevleide 1-2.

Waasland-Beveren sluit zijn oefencampagne af met winst, maar deed dat zonder al te veel overschot. Het zal dan ook zaterdag tegen AA Gent uit een ander vaatje moeten tappen wil het zijn eerste wedstrijd van het seizoen tot een goed einde brengen.