"Een WK-selectie weiger je niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
"Een WK-selectie weiger je niet"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Silvio Proto groeide de voorbije seizoenen uit tot een smaakmaker van de Jupiler Pro League. De doelman van RSC Anderlecht droomt dan ook van het WK. "Zo'n selectie weiger je niet"

Silvio Proto groeide bij RSC Anderlecht uit van bankzitter naar sterkhouder. De doelman had vorig seizoen opnieuw een belangrijk aandeel in de titel en wil dat statuut nu verzilveren. Niet met een transfer, maar met een wereldkampioenschap.

De doelman liet de Rode Duivels de jongste jaren links liggen. Destijds liet de doelman optekenen geen zin te hebben om telkens plaats te moeten nemen in de tribune. Maar door de schorsing van Jean-François Gillet komt er nu toch een plaatsje vrij in de selectie. Verandert Proto, met het wereldkampioenschap in het achterhoofd, van mening?

"Ik heb nooit een kruis gemaakt over de nationale ploeg", vertelt Proto in Sudpresse. "Bovendien weigerde ik nooit een selectie. Maar het klopt dat ik me niet kon vinden in de politiek van Georges Leekens."

Om de plaats van Gillet bij de Rode Duivels in te nemen zijn er momenteel drie kanshebbers. Naast Proto worden ook Thomas Kaminski - nota bene de doublure van Proto bij Anderlecht - en Koen Casteels genoemd. "We zien wel hoe de situatie in de toekomst evolueert", besluit de goalie. "Maar een WK-selectie weiger je niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties