"Het zal van ons moeten komen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
"Het zal van ons moeten komen"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Nu de uitgestelde leningen van de Vlaamse Regering voor stadionverbouwingen er niet komt, lijkt het alsof enkele clubs hun stadionplannen voorlopig mogen opbergen. Niet bij KV Mechelen, zij trekken zelf hun plan wel.

De leningen werden beloofd naar aanleiding van de kandidatuur voor het WK in 2018. Ook na het mislopen van dat WK zouden de leningen van 5 miljoen euro toegekend worden. Nu gaf de Vlaamse regering een andere invulling aan het dossier na een arrest van de Raad van State.

Clubs moeten nu een nieuw dossier indienen en maken kans op een bedrag van 750.000 euro voor verbouwingen en 2,5 miljoen euro voor een volledige vernieuwing. Heel wat minder dan de oorspronkelijke 5 miljoen dus.

Bij KV Mechelen liggen ze er alvast niet wakker van, de plannen komen niet in het gedrang. "Voor ons maakt het een verschil, maar is het geen fundamenteel probleem", aldus KVM-voorzitter Johan Timmermans op de officiële website van de club. "Om de verbouwingen te kunnen betalen zouden we immers of voor de uitgestelde lening of voor eigen financiering met een banklening gaan. Het was het één of het ander. Nu is het duidelijk: het zal van ons moeten komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties