"Ik denk momenteel niet aan Brazilië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Ik denk momenteel niet aan Brazilië"
Foto: © SC

Vrijdag trappen Club Brugge en Sporting Charleroi het nieuwe voetbalseizoen af. Jonathan Blondel gelooft alvast in de kansen van blauw-zwart. "Ik heb geen zin om over RSC Anderlecht of Standard te praten. Club moet enkel naar zichzelf kijken."

Cédric De Volder in Brugge

Jonathan Blondel is een meubelstuk bij Club Brugge. De middenvelder begint vrijdag aan zijn elfde jaargang in West-Vlaamse loondienst en maakte – net als Timmy Simons overigens - zelfs nog de vorige landstitel mee. Hoe kijkt Blondel tegen Jupiler Pro League editie 2013 – 2014 aan?

“De competitiestart is altijd moeilijk”, vertelt de middenvelder. En dan maakt het eigenlijk niet uit welk team je tegenover je hebt staan. Maar Club is het aan zichzelf en de fans verplicht om vrijdag de volle buit te pakken tegen Charleroi. Hoe ik me voel na het blessureleed van vorig seizoen? Ik merk geen fysieke ongemakken meer en heb veel honger naar de bal.”

"Of het niet steekt dat Simons wellicht de aanvoerdersband krijgt aangemeten? Ik heb natuurlijk de ambitie om het Brugse schip te leiden, maar er zijn verschillende leidersfiguren in de kleedkamer"

De 29-jarige pitbull is opnieuw herenigd met Simons. Steekt het niet dat wellicht laatstgenoemde de aanvoerdersband krijgt aangemeten door Juan Carlos Garrido? “Timmy is nog dezelfde voetballer als tien jaar geleden”, blaast Joe de loftrompet. “Ik heb natuurlijk de ambitie om het Brugse schip te leiden, maar er zijn verschillende leidersfiguren in de kleedkamer. Of ons middenveld met mezelf en Timmy niet te verdedigend is? We hebben aanvallend geweld genoeg om het verschil te maken.”

Ondertussen wordt FCB her en der genoemd als dé te kloppen ploeg. Ziet ook Blondel blauw-zwart als titelfavoriet? “Dat is enorm moeilijk in te schatten”, is de ancien eerlijk. “In 2005 pakten we eigenlijk onverwachts de landstitel. Technisch was dat team niet top, maar de mentaliteit maakte het verschil. Ik kan je alleszins verzekeren dat we er alles zullen aan doen om het kampioenschap te winnen.”

"Ik wil een goed seizoen draaien in België. Ik zit momenteel niet met Brazilië 2014 in mijn achterhoofd"

Tot slot polsten we nog eens naar de zwart-geel-rode ambities van de middenvelder. Elke Belgische voetballer droomt toch van een tripje naar Brazilië? “Enkel Club is momenteel van belang”, besluit de viervoudig Rode Duivel. “Ik wil een goed seizoen draaien in België. Ik zit momenteel niet met Brazilië 2014 in mijn achterhoofd, nee.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties