"In 2019 intrek nemen in nieuw stadion"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 172 reacties
"In 2019 intrek nemen in nieuw stadion"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge wil ten laatste in 2019 verhuizen naar een nieuwe voetbaltempel. Volgend kalenderjaar willen de West-Vlamingen alvast een subsidie-aanvraag indienen. Enig probleem: waar wordt het stadion neergepoot?

KAA Gent is momenteel de nagel aan de doodskist van de Belgische topclubs. De Buffalo’s trekken dit seizoen de poorten van de gloednieuwe Ghelamco Arena open. RSC Anderlecht en Club Brugge botsten de voorbije jaren vooral op politieke muren. Al wil laatstgenoemde nu effectief werk maken van de nieuwe thuishaven.

Volgens Het Nieuwsblad wil Club Brugge volgend kalenderjaar een subsidie-aanvraag indienen voor de bouw van een nieuw stadion. In 2019 zou de voetbaltempel dan moeten worden ingewijd. Veel rek zal er alvast niet mogen zitten op het project. Eerdere studies toonden immers al aan dat het Jan Breydelstadion in die periode stilaan op een bouwval zal beginnen lijken.

Enig probleem: waar moet het stadion komen? Chartreuse, Spie en Blankenbergse Steenweg werden door de Raad van State van tafel geveegd. Zelfs het Oost-Vlaamse Aalter ging over de tongen als mogelijke locatie en Vincent Mannaert wil dan weer een complex uit de grond stampen in Westkapelle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties