Interview Kristinsson: "Wil graag aan de slag in het buitenland"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Kristinsson: "Wil graag aan de slag in het buitenland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Runar Kristinson heeft momenteel de touwtjes in handen bij KR Reykjavik in zijn geboorteland IJsland. De 43- jarige coach is echter ambitieus en wil maar wat graag de stap naar het buitenland zetten. Ook de Belgische competitie is daarbij zeker een optie.

Door Timothy Collard

Kristinsson neemt het vanavond op tegen Standard in de tweede voorronde van de Europa League. Dat de IJslandse coach niet meer gelooft in een mirakel, kon je HIER al lezen. Voetbalkrant.com had het met de voormalige speler van Lokeren ook over zijn toekomst als trainer.

Daaruit blijkt dat de oefenmeester van KR brandt van de ambitie. In IJsland veroverde hij al een titel en een beker en doet hij dit jaar opnieuw mee voor het kampioenschap. Het buitenland lonkt echter. “Ik ben drie jaar terug begonnen bij KR en ik kan zeggen dat ik al goeie resultaten heb geboekt, mijn eerste stappen in het trainersvak waren succesvol.”

“Maar ik wil graag op een hoger niveau coachen dan in IJsland en sta open voor een buitenlandse club. Het probleem is echter dat niemand zit te wachten op een IJslandse coach”, meent Kristinsson. “Ik moet op deze manier verder doen en dan geeft iemand me op een dag misschien een kans. Een club in Noorwegen, Zweden of België, het kan allemaal.”

“Anderlecht, Club Brugge en Standard spelen voor de titel”

Tussen 2000 en 2007 maakte de spelmaker het mooie weer op Daknam en hij volgt Lokeren én de Belgische competitie nog steeds. “Ja, zeker. Ik kijk iedere week twee à drie keer op internet om het laatste nieuws op te volgen en surf geregeld naar de website van Lokeren. Dat blijft toch mijn club in België”, aldus de coach van KR.

Kristinsson heeft ook meer dan gewone belangstelling voor zijn voormalige ploegmakkers van bij Lokeren. “Het is altijd leuk om te zien hoe mijn vrienden Arnar Vidarsson (speler-trainer bij Cercle Brugge) en Arnar Gretarsson (sportief directeur bij Club Brugge) het nog doen.”

Tot slot peilden we nog even naar de mening van de IJslander over het titeldebat van komend seizoen. Volgens Kristinsson zijn er drie kanshebbers voor het kampioenschap. “Anderlecht is aan het bouwen aan een nieuwe ploeg, maar doet altijd mee voor de titel. In Brugge mag Garrido voor het eerst aan een seizoen beginnen, hij kan het team dus echt op zijn manier laten spelen. Standard vond ik heel goed tegen ons. Het is een hele sterke en fysieke ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties