Verhuist WK naar wintermaanden?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Verhuist WK naar wintermaanden?
Foto: © SC

De kans dat het wereldkampioen van 2022 in de winter wordt georganiseerd, lijkt steeds groter. Eén probleem: alle grote (Europese) competities kennen op dat moment een eerste hoogtepunt.

In 2022 trekt het wereldbekercircus richting Qatar. Normaliter vindt een WK plaats in juni, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. In de zomermaanden kan de temperatuur in Qatar immers gemakkelijk boven de vijftig graden stijgen. Het hoeft geen betoog dat topvoetbal in dergelijke omstandigheden quasi onmogelijk is.

De organisatie liet al weten voor verkoelde stadions te zullen zorgen, maar wereldvoetbalbond FIFA lijkt eerder gewonnen voor het idee om het toernooi in november en december te organiseren. De mening van Sepp Blatter kan je bovendien HIER nalezen. Ook UEFA-voorzitter Michel Platini staat niet afkerig tegenover dat plan.

De mening van laatstgenoemde is bovendien belangrijk. De Europese voetbalcompetities kennen een eerste hoogtepunt in het najaar. Bovendien staat de eerste ronde van de Champions League en de Europa League dan op het programma. Een wijziging van de volledige kalender is in zo’n geval aan de orde. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties