Reactie Kalmste debutant ooit: "Misschien net omdat het op Anderlecht was"

Kalmste debutant ooit: "Misschien net omdat het op Anderlecht was"
Foto: © SC

Na vandaag zal iedereen de naam van Hans Vanaken wel kennen. En ook met respect uitspreken. De 20-jarige jongeling maakte zijn debuut in eerste klasse op Anderlecht met twee doelpunten en een vlekkeloze prestatie. "Nu mag ik van mijn vader mee discussiëren", lachte hij achteraf.

Zijn ploegmaats typeerden hem na de match allemaal als een rustige jongen waarmee ze geen extra gesprekken hoefden te voeren om hem te kalmeren. We verwachtten dus geen uitbundige vreugdekreten bij de aanvallende middenvelder, maar de kalmte die deze jongen uitstraalde na toch twee goals te hebben gemaakt op Anderlecht. "Ik ben sowieso een rustig type", vertelde hij. "En het was op Anderlecht. Misschien was het daarom net dat ik zo kalm was. We hadden hier weinig te verliezen."

"Ons blok stond goed en na de rust zijn we de moeilijke momenten goed doorgekomen. Wat er door me heen ging? Ik weet het zelf niet goed", lachte hij. "Ik heb er nog niet echt bij kunnen stilstaan. Hier droomde ik al van toen ik nog kind was. Mijn vader (Vital, ex-Lommel) heeft altijd gezegd: 'je mag pas met mij discussiëren als je een goal hebt gemaakt in eerste klasse". Ik denk dat ik daar vanavond toch nog tijd voor ga maken. (lacht) Hij zegt altijd dat hij gescoord heeft op Anderlecht. Ik denk dat ik het hem nu wel eens mag inwrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties