"Luzon lijkt mij geen normale"

Jens Hoofteer
| 18 reacties
"Luzon lijkt mij geen normale"
Foto: © SC

Het was de voorbije maanden erg onrustig bij Standard: een nieuwe trainer, klagende spelers, heisa rond een al dan niet vertrekkende voorzitter. Na een zes op zes in de competitie en drie zeges in Europa ziet de situatie er aan de boorden van de Maas echter al heel wat anders uit.

Dat is ook Wilfried Van Moer niet ontgaan. "Het gaat goed met Standard", zegt het clubicoon van de Rouches aan Sporza. "Iedereen vreesde voor veel vertrekkers, maar alle sterkhouders zijn er voorlopig nog en er zijn goede aanwinsten gehaald. Standard heeft een team voor de top drie en is eigenlijk een titelkandidaat."

"De uitslagen zijn goed, maar Standard heeft tot nu toe tegen zwakkere teams gespeeld. Zondagavond volgt een echte test op het veld van Racing Genk."

Van Moer denkt dat de nieuwe coach Guy Luzon met dit Standard iets moois kan bereiken. "Hij past goed bij zijn spelers. Het klopt dat Standard enkele moeilijke karakters heeft lopen. Maar Luzon lijkt mij ook 'geen normale'. Dat zit dus goed. Bovendien ben je niets met alleen brave jongens. Goede spelers hebben vaak een speciaal karakter."

"Het is wel nog te vroeg om Luzon écht te beoordelen. Het is afwachten tot wanneer hij eens tactisch zal moeten ingrijpen. Hij moet ook opletten dat hij niet te veel roteert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties