"Coopman dacht ook dat hij ging winnen van Cassius Clay"

"Coopman dacht ook dat hij ging winnen van Cassius Clay"
Foto: © SC

Zulte Waregem kon deze week niet voorbij PSV raken in de voorrondes van de Champions League. Nu wacht APOEL Nicosia in de play-offronde van de Europa League. De coach wikt en weegt Zulte Waregem in het Europese verhaal.

Aernout Van Lindt in Waregem

"We zijn deze week op ons plaats gezet. Eerst dachten we nog min of meer 50% kans te maken, maar toen ik PSV op beelden zag tegen Fenerbahçe wist ik dat we maximaal twintig procent kans maakten. Goed, we zijn er voor gegaan, maar zijn op iets ongelooflijks gelopen. Qua budget en qua stadion kunnen we in België niet mee tegen clubs als PSV."

"Coopman dacht ook dat hij ging winnen tegen Cassius Clay"

Er zijn ook geen kleine ploegen meer, blijkt uit de uitschakeling van Club Brugge tegen Slask Wroclaw: "Die Polen waren goed hé. Je ziet dat in veel landen voetbal enorm leeft de laatste tijd, zelfs in pakweg Azerbeidjan kan je in de tankstations praktische 24 op 24 voetbal zien op grote schermen. Dat zie je hier niet."

En dan loop je in Europa al eens tegen je limieten, weet de coach: "PSV was gewoon te goed. We hadden er geloof in, maar het mocht niet baten. Coopman dacht ook dat hij kon winnen tegen Cassius Clay, maar na wat gespartel zei Clay in de vijfde ronde ook dat het gedaan was."

"Ik ken de kwaliteiten van APOEL Nicosia nog niet"

Het verhaal van Essevee in de Champions League is geschreven, maar de fusieclub krijgt een herkansing in de Europa League tegen APOEL Nicosia. "Als we afgaan op de cijfers is het duidelijk: 22 titels, kwartfinale Champions League twee jaar geleden, ... dat zijn resultaten en dan heb je te maken met een grote club."

"Maar mogen we nog uitgaan van die resultaten? Ik ken de huidige kwaliteiten van die ploeg niet. Is hun ploeg veel veranderd de laatste jaren? En wat is het verhaal op budgettair gebied? Ik fiets liever tegen iemand die met dezelfde middelen moet werken", aldus de coach, die toch blij was Besiktas en Feyenoord te ontlopen. 

"Grootste stap van Zulte Waregem volgde na Europees avontuur"

Zulte Waregem begint alvast de voorbereiding op de belangrijke wedstrijden tegen de Cyprioten: "We gaan de beelden van tegen Maribor bekijken en gaan proberen de Cypriotische Supercup te zien volgende week. We bekijken ook al of we kiezen voor een hotel dicht bij het stadion in de hitte, of een hotel iets verder aan de kust. Vermoedelijk gaan we voor het tweede."

Er wordt gefluisterd dat het kwalificeren voor de poules van de Europa League punten zou kosten: "Die zes matchen extra zouden een belasting zijn en misschien punten kosten, dat is mogelijk. Maar deze groep wil zich ontwikkelen en dit is een deel van die ontwikkeling."

"Deze groep is ook veel breder en sterker dan die van zeven jaar geleden. Laat ons dus fier zijn als we de poules kunnen halen. De grootste stap van Zulte Waregem volgde na het vorige Europees avontuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties