Bico: "Zal Dury nooit meer vertrouwen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 44 reacties
Bico: "Zal Dury nooit meer vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

John Bico, de makelaar van Eden en Thorgan Hazard, heeft eindelijk toelichting gegeven over de kapiteinskwestie bij Essevee. Volgens hem vallen de supporters de verkeerde man aan en is Dury de schuldige van de heisa.

De supporters hadden volgens Bico hun pijlen niet op Decuyper, die intussen opstapte, moeten richten, maar op Dury. Die ging akkoord met het voorstel om Hazard de band te geven, maar kwam er niet mee naar buiten. "In de media leefde nog altijd het verhaal dat Thorgan Hazard en zijn makelaar John Bico de aanvoerdersband hadden gestolen van Davy De fauw. Daarom hebben Thorgan en ik op de dag van de wedstrijd tegen Kortrijk beslist om definitief een streep te trekken onder het amateurisme van Zulte Waregem", zegt hij exclusief in Het Laatste Nieuws.

De fauw mocht dus kapitein blijven bij Zulte Waregem, maar tussen Bico en Dury komt het waarschijnlijk nooit meer goed. "Dury kwam zijn afspraken niet na, zo ben ik alvast niet opgevoed. Ik zal hem nooit meer vertrouwen. Een man zonder woord is een man zonder waarde voor mij."

Uit het interview blijkt verder dat Bico inderdaad de kapiteinsband vroeg en ook eiste dat Hazard de meeste wedstrijden centraal zou spelen. Wel waren het geen dreigementen. Indien Hazard de band niet kreeg, zou hij ook gewoon in Waregem blijven voetballen. Toch blijven we het vreemd vinden dat een makelaar zoveel inspraak eist -en blijkbaar krijgt- in het sportieve beleid van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties