Mboyo: "Ideaal om vanavond de ban te breken"

Mboyo: "Ideaal om vanavond de ban te breken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ilombé Mboyo speelt vanavond zijn eerste Europese wedstrijd ooit. De spits van Racing Genk wil daarin ook zijn eerste doelpunt scoren voor de Limburgers, want daar wacht hij vol ongeduld op.

Voor Mboyo is het een speciale avond. "Klopt, want het is mijn eerste Europese wedstrijd. Dat is een feestje waard, maar dat is pas voor als we ons kwalificeren", aldus de spits in Het Nieuwsblad. "Met AA Gent speelden we vorig seizoen wel Europees, maar toen moest ik tegen Differdange geblesseerd afhaken. Tegen Videoton ook, ja. Uiteraard, want met mij erbij hadden we ons toen wél gekwalificeerd", grapt hij.

"Maar serieus: dit is waarvoor ik naar Genk kwam. Ik heb hun parcours vorig jaar een beetje gevolgd. Het feit dat ze de 1/8ste finales haalden, motiveert me enorm. De club wil opnieuw zo'n stunt verwezenlijken en ikzelf uiteraard ook."

En er wordt naar hem gekeken om doelpunten te maken. "Ik hou van scoren, dus uiteraard vind ik het jammer dat mijn eerste doelpuntje nog moet vallen. Maar ik wil mezelf geen druk opleggen. Ik weet dat die eerste snel zal komen. Daarna gaat het normaal gezien altijd vlotter. Het veld ligt er goed bij. Ideaal om de ban te breken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties