Moeskroen uit de beker na strafschoppen

Timothy Collard

Moeksroen-Péruwelz werd zaterdagavond in de vijfde ronde van de Beker van België gewipt door reeksgenoot Lommel United. Na een spannende wedstrijd haalden de Limburgers het uiteindelijk na strafschoppen. Ook Geel, Roeselare en Westerlo bekeren verder.

De inzet van de vijfde ronde in de Beker is alvast niet mis. Wie zijn wedstrijd winnend afsloot mag zich immers opmaken voor een duel met een eersteklasser in de volgende ronde.

Lommel United begon uitstekende aan de wedstrijd. Glenn Neven bracht de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong, meteen ook de stand aan de rust. Meteen na de pauze verdubbelde Club Brugge-huurling Zinho Gano de score en leek de kwalificatie een feit.

Moeskroen zet scheve situatie recht

Moeskroen knokte echter terug en keerde alsnog terug uit een verloren situatie. De fusieclub, met een man minder na rood halverwege de tweede helft, kwam opnieuw in de wedstrijd via Boli. In de slotfase zette Khiter een strafschop om en zo kregen we verlengingen.

Strafschoppen

In die verlengingen kon geen van beide teams iets forceren en strafschoppen moesten uiteindelijk een winnaar aanduiden. Lommel haalde het daarin met 5-6 en zo mogen de Limburgers zich opmaken voor een duel met een eersteklasser.