Reactie Scifo: "We moesten risico's nemen"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Scifo: "We moesten risico's nemen"
Foto: © SC

Bergentrainer Enzo Scifo zat zeker niet in zak en as na de kansloze 0-2 nederlaag tegen Standard. Ondanks de 1 op 15 wil hij nog niet horen van een crisis. De Italo-Belg verwacht ook dat de laatste aankopen over een viertal wedstrijden zullen renderen.

Marc Van Den Noordgaete in Bergen

"We hebben geprobeerd om te scoren, maar als je tegen Standard al snel achterkomt wordt het natuurlijk moeilijk. We moesten dus risico's nemen, vooral tijdens de tweede helft. Dat werd door Kanu afgestraft, jammer. Al vond ik ons zeker niet slecht spelen", klonk het na het eindsignaal van scheidsrechter Luc Wouters. "We slaagden er echter niet in de bal in de ploeg te houden, waardoor de bezoekers het te makkelijk kregen om hun spelletje te spelen."

Koelbloedig blijven

Bergen blijft nu eenzaam onderaan met één schamel puntje, maar toch wil Scifo het woordje crisis niet in de mond nemen. "We moeten hard doorwerken, de nadruk leggen op het collectief en engagement blijven tonen. Koelbloedig blijven is dus de boodschap. Eén puntje zou wel goed geweest zijn op mentaal vlak, maar dat maakt nu weinig verschil uit", aldus de ex-Rode Duivel.

Aanwinsten inpassen

Van de nieuwe aanwinsten zette de coach meteen Diandy in de basis, terwijl Beleck - die toch Nong moet doen vergeten - op de bank startte en pas in de tweede helft inkwam. "Zij hebben toch al goede dingen laten zien, al is het logisch dat ze nog niet ingepast zijn in de ploeg. We moeten hen dan ook de nodige tijd geven. Over een wedstrijd of vier zal hun meerwaarde zeker blijken", besluit Scifo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties