Geudens: "Westerlo nog geen favoriet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Geudens: "Westerlo nog geen favoriet"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

KVC Westerlo is momenteel bezig aan haar tweede seizoen in het vagevuur van tweede klasse. De Kempenaren willen zo snel mogelijk promoveren, maar Kevin Geudens beseft dat het geen eitje wordt. "We zijn zelfs geen titelfavoriet", is de middenvelder eerlijk.

Door Cédric De Volder

KVC Westerlo begon met een vier op zes aan het nieuwe seizoen. Toch beseft Kevin Geudens dat een perfecte start mogelijk was geweest. “We hebben ons op de openingsspeeldag verslikt in Tubize (2-2-gelijkspel, nvdr.)”, vertelt de middenvelder in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Er is echter nog geen kalf verdronken. Met twee thuiswedstrijden tegen Wezet en STVV voor de boeg, is alles mogelijk. Als we beide partijen kunnen winnen, maakt Westerlo deel uit van de kopgroep.”

“Toch reken ik ons nog niet tot de favorieten voor de titel”, verrast de ex-speler van onder meer Verbroedering Geel en KV Mechelen. “Westerlo is, net als STVV trouwens, een gevaarlijke outsider voor de gouden plak. Ik geef eerlijk toe dat het momenteel koffiedik kijken is met onze jonge kern, al merk ik wel dat iedereen de honger heeft om zich te bewijzen.”

"Er waren enkele losse contacten, maar ik besef maar al te goed dat mijn leeftijd een struikelblok is voor geïnteresseerde clubs"

Vooral Antwerp FC lijkt over de beste papieren te beschikken om de stap naar de Jupiler Pro League te zetten. “Het klopt dat iedereen in die richting kijkt in de strijd om de titel. Al verwacht ik dit seizoen ook heel veel van Eupen. Natuurlijk is ook Moeskroen-Péruwelz een taaie klant. Je mag die samenwerking met Lille OSC niet onderschatten.”

Nochtans droomt de 32-jarige Geudens van een terugkeer op het hoogste niveau. “Het zal dan toch met Westerlo moeten gebeuren”, lacht de Kemphaan. “Er waren in het tussenseizoen enkele losse contacten, maar ik besef maar al te goed dat mijn leeftijd stilaan een struikelblok is voor geïnteresseerde clubs. Of ik al zenuwachtig begin te worden? Nee, destijds kwam ik met KV Mechelen ook uit de tweede klasse. Ik wil dat kunstje graag nog eens overdoen in het Kuipje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties