Opmerkelijk: Voetballers redden levens en krijgen bier

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Opmerkelijk: Voetballers redden levens en krijgen bier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Walem, deelgemeente van Mechelen, brak gisteren brand uit in een rusthuis. De spelers van de lokale voetbalploeg, FC Walem, hadden een belangrijk aandeel in de reddingsactie. Ze krijgen van burgemeester Bart Somers elk een bak bier.

"Dankzij hun efficiënte en vrijwillige hulp zijn 60 hulpbehoevende senioren uit een brandend gebouw geraakt. Zij hebben wellicht mensenlevens gered", aldus de burgemeester in Het Laatste Nieuws. "Die mensen hebben er mee voor gezorgd dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Dit had de grootst denkbare catastrofe kunnen worden, maar is dankzij deze vrijwilligers relatief goed afgelopen."

De spelers van FC Walem zaten in hun kantine op het moment dat de brand uitbrak en kwamen meteen helpen. Burgemeester Somers heeft alvast iets in petto om hen te bedanken. "Dit zijn echt de helden van onze stad. Als dank bieden wij hen zondag bij de Hanswijkcavalcade tribuneplaatsen aan aan de overzijde van waar ons staatshoofd zal zitten, en een bak Cavalcadebier per persoon."

"Daarnaast zal het voltallige schepencollege aanwezig zijn op het eerstvolgende etentje dat zij organiseren om hun kassa te spijzen en zal de stad hun voetbalploeg een jaar lang sponsoren door een banner naast het veld te hangen met de boodschap 'Ook straffe mannen naast het veld'. Zonder hen was de kans op een dodelijk slachtoffer veel groter geweest, het stadsbestuur vindt het dan ook belangrijk dat zij even in de bloemetjes, of beter het bier, worden gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties