Oude glorie Diest haalt fors uit: 11-0 !!!

Marc Van Den Noordgaete
| 5 reacties
Oude glorie Diest haalt fors uit: 11-0 !!!
Foto: © SC

Oude glorie KFC Diest heeft het seizoen op een wel erg sterke manier ingezet. De ex-eersteklasser startte vorige zaterdag immers met een verschroeiende 11-0 tegen Boortmeerbeek. Diest zet daarmee zijn ambities om naar de Brabantse eerste provinciale te stijgen meteen kracht bij.

De oudere lezers onder ons kennen Diest nog vanuit de jaren '70 en begin jaren '80, met onder andere de fijnbesnaarde middenvelder Jos Heyligen en de latere Standardaanvaller en Rode Duivel Eddy Voordeckers. Maar de Warandeclub zakte daarna steeds meer weg, met derde provinciale als absoluut dieptepunt. Drie seizoenen geleden werd met een vernieuwd bestuur en Heyligen als coach de stap naar eerste provinciale gezet, maar ondertussen spelen de zwart-witten opnieuw een reeks lager, in tweede provinciale B.

Meteen invliegen

Dat ze daar echter niet willen blijven was al snel duidelijk tegen Boortmeerbeek. "Coach Jempi Custers vroeg ons om er van bij de aftrap meteen in te vliegen", aldus flankspeler Wouter Janssens in de Leuvense editie van Het Laatste Nieuws. "We hebben dat dus ook gedaan en werkten zo'n 80 procent van onze kansen af. Boortmeerbeekdoelman Tom Willems voorkwam zelfs nog erger."

Wereldgoal

Janssens zelf scoorde drie keer, waaronder één wereldgoal. "Ik nam de bal vanop 25 meter in één tijd op de slof en voelde meteen dat het goed was. Misschien wel met een beetje geluk, dat geef ik toe", omschrijft de kaalhoofdige aanvaller zijn knal in de kruising. "Hopelijk is dit het begin van een mooie reeks, al moeten zowel ik als de club beide voetjes op de grond houden. Volgende week in Roosbeek beginnen we immers terug vanaf nul."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties