Reactie Courtois: "Ontferm me over Toby"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Courtois: "Ontferm me over Toby"
Foto: © SC

Thibaut Courtois, die nu ook Toby Alderweireld de weg in en rond Madrid leert hield de nul tegen Schotland. De doelman moest weinig ingrijpen en was erg tevreden met de zege. Op een knal van Scott Brown leek hij geklopt, maar de bal zoefde naast de paal.

Sander De Graeve in Glasgow

“0-2 winnen hier in Schotland is erg goed. Ik heb niet veel werk moeten opknappen. De goeie organisatie stond er. Op die knal van Brown dook ik nog vrij goed. Ik weet niet of ik hem uit mijn goal kon houden als hij wel tussen de palen was.”

Voor de doelman stond niet de vertrouwde verdediging. “Het ging goed. Met Jan en Toby speelde ik de laatste matchen wel meer, met Nicolas iets minder. Iedereen toont dat hij er staat wanneer ze nodig zijn.”

Ook de afwezigheid van Kompany werd minder gevoeld dan vooraf gevreesd. “Vincent is onze kapitein, maar als iedereen een tandje bijsteekt en ook wat meer coacht dan is er geen probleem. Ook dat hebben we goed gedaan vandaag.”

Courtois lijkt ook, net als vele anderen, overtuigd van de kwalificatie. “We hebben nu vijf punten voorsprong. Het mag eigenlijk niet meer mislopen. Toch moeten we opletten, we moeten nog naar Kroatië en thuis tegen Wales. Die matchen moeten nog steeds gespeeld worden.”

De doelman mocht met Toby Alderweireld een landgenoot verwelkomen bij Atlético. “Ik probeer me wat over hem te ontfermen. Ik zal proberen dingen te vertalen. Ik heb het ook steeds tegen hem en zijn vader gezegd dat ze me altijd mogen bellen. Met dat taalverschil is het niet makkelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties