Voormalig Engels international rond kaap 1000 matchen in IJsland

Voormalig Engels international rond kaap 1000 matchen in IJsland
Foto: © SC

David James heeft duizend wedstrijden als doelman achter zijn naam staan. De Engelse ex-international is er 43 en speelt momenteel nog voor het IJslandse IBV.

"'Ik had nooit verwacht dat ik deze mijlpaal zou bereiken voor een team op een klein eiland, met twaalfhonderd supporters op de tribune", vertelde James die tijdens zijn indrukwekkende carrière ook 53 keer voor de nationale ploeg uitkwam. James gaat bewust zo lang door, want hij is gek van statistieken en records.

"Als kind wilde ik al het record van Peter Shilton verbreken, die 1.005 competitieduels speelde in Engeland. Dat is een waanzinnig getal. Op mijn twintigste had ik echter al door dat dit onhaalbaar was", aldus James die zijn blik dan maar wende naar andere records. Zoals de meeste wedstrijden in de Premier League. "Gary Speed was de eerste die de barrière van vijfhonderd wedstrijd doorbrak. Ik volgde vrij snel als tweede, met Giggs op mijn hielen. Uiteindelijk passeerde hij me. Toen heb ik berekend hoeveel minuten we beiden gespeeld hadden. Triest, hè? Ik kwam op 51 duizend minuten. Giggs had er vierduizend minder."

James had ook nog minder prestigieuze records. Ik heb de dubieuze eer om de meeste goals te hebben geïncasseerd in de Premier League. Misschien is dat mijn enige record dat niet verbroken gaat worden", vertelt hij in The Guardian.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties