Minder bekende Belgen in het buitenland

Joris De Wolf
| 9 reacties
Minder bekende Belgen in het buitenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen volgt de prestaties van onze Rode Duivels op de voet. Lukaku die de pannen van het dak speelt in Everton, Courtois die met Atlético Madrid aan de leiding staat in de Primera Division, Vertonghen die de onbetwiste leider is in de verdediging van Tottenham,…

Maar ook heel wat minder bekende landgenoten doen het vrij aardig in Europese competities. Een overzicht!

Ruud Boffin:
De Limburger Ruud Boffin is momenteel eerste keeper bij de Turkse eersteklasser Eskisehirspor. Daar doet de ex-speler van onder andere MVV en West Ham United het voortreffelijk. Met vijf tegendoelpunten in zes wedstrijden is Boffin zelfs de derde minst gepasseerde doelman in de Süper Lig.

Met tien punten uit zes wedstrijden staat Eskisehirspor momenteel op een gedeelde vijfde plaats.

Steve De Ridder:
Na twee seizoenen in de Premier League bij Southampton maakte Steve De Ridder deze zomer de overstap naar de Nederlandse middenmotor FC Utrecht. Daar doet de aanvaller het zeker niet slecht. Met vier doelpunten in acht wedstrijden is hij topscorer van zijn team.

Op persoonlijk vlak gaat het De Ridder dus voor de wind, maar zijn ploeg FC Utrecht vergaat het iets minder. Met amper negen punten uit acht wedstrijden staat Utrecht op een gedeelde elfde plaats.



Christian Brüls:

Brüls werd deze zomer door AA Gent voor een jaar verhuurd aan het Franse OGC Nice. Daar doet de 24-jarige aanvallende middenvelder het zeer goed. Vorig weekend werd zijn prestatie tegen Guingamp zelfs beloond met een plaatsje in het elftal van de week van de toonaangevende Franse sportkrant L’Équipe.

Nice doet het voorlopig uitstekend in de Ligue 1. Met veertien punten uit acht wedstrijden bekleden de Zuid-Fransen een mooie vijfde plaats. Brüls startte elke wedstrijd in de basis en vond al een keer de weg naar het doel.

Gianni Bruno:
Onze 22-jarige landgenoot Gianni Bruno is eigendom van Lille, maar speelt dit seizoen op uitleenbasis bij Bastia. Daar doet hij het vrij goed. In zes wedstrijden, waarvan drie als basisspeler, scoorde de jonge spits al twee doelpunten. Daarmee is hij topschutter van zijn ploeg.

Bastia doet het voorlopig niet schitterend in de Ligue 1. Met negen punten uit acht wedstrijden staat de ploeg op een gedeelde elfde plaats. Amper twee punten boven de degradatieplaatsen.

Bekijk hier een knap kopbaldoelpunt van Bruno tegen Saint-Etienne.

Igor Vetokele
De 21-jarige Igor Vetokele werd in de zomer van 2012 meegenomen door Ariël Jacobs naar FC Kopenhagen. In zijn eerste seizoen was hij vooral invaller, maar dit seizoen is hij helemaal aan het doorbreken bij de Deense topclub. In acht wedstrijden, waarvan zeven als basisspeler, scoorde Vetokele twee doelpunten.

Ondanks de doelpunten van Vetokele gaat het dit seizoen absoluut niet goed met Kopenhagen. Ariël Jacobs werd al de laan uitgestuurd, maar de ploeg blijft slabakken. Momenteel bezetten ze een 11de plaats en dat is een degradatieplaats in Denemarken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties