Thorgan Hazard is een echte 10

Thorgan Hazard is een echte 10
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Met zeven doelpunten en zes assists heeft Thorgan Hazard de start van het seizoen zeker niet gemist. De middenvelder van Zulte Waregem is eens te meer een echte 10. Morgen speelt hij in de Europa League tegen Rubin Kazan. Wat maakt Hazard zo sterk?

Door Aernout Van Lindt

De groei die Thorgan Hazard het laatste jaar heeft meegemaakt is fenomenaal. De statistieken zeggen veel, de manier waarop misschien nog meer. Er wordt zelfs al luidop door analisten gesproken over de Gouden Schoen. Iets dat niemand een jaar geleden durfde voorspellen.

Van Hazard naar Thorgan

Iets meer dan een jaar geleden was Thorgan Hazard meer Hazard dan Thorgan. Bij zijn aantreden bij Zulte Waregem werd hij omschreven als louter het kleine broertje van Eden. Na een aarzelend begin toonde Hazard echter steeds meer zijn klasse en werd hij ook steeds meer Thorgan.

Francky Dury had een tweejarenplan met Hazard. In het eerste jaar moest hij vooral aan zijn identiteit werken - missie volbracht. Nu dus het tweede jaar: sterker worden, bevestigen, verdergroeien. En - deels op vraag van Chelsea - ook wat werken aan de statistieken. Tot op heden met een voet in 13 van de 21 Essevee-doelpunten opnieuw missie geslaagd.

Verstandig hoofd op gretige benen

Wat ook opvalt is de nuchterheid waarmee Thorgan Hazard het zich allemaal laat ontvallen. Hij heeft de beide benen nog steeds goed op de grond, maar weet ook wat hij kan. Daardoor loopt hij zich in sommige wedstrijden - als het moet - helemaal dood, en doet hij dat niet als het ook anders kan. Zijn werkkracht en fysieke ontwikkeling zijn een zaak, het hoofd dat er op staat maakt van hem een nog betere speler.

Ook verstandig in zijn keuzes. In eerste instantie door bij Zulte Waregem te blijven dit seizoen. Zeker van speelkansen, in een groep die hem goed ligt en op handen draagt als het moet - omdat Essevee nu eenmaal een sympathieke ploeg is met spelers die willen werken voor een topspeler.

Daarna ook een verstandige keuze door eigenhandig de aanvoerdersband terug te geven aan Davy De fauw. Ook al is Hazard misschien op het veld de echte leider als centrale man - het nummer 10 staat hem ook wonderwel, letterlijk en figuurlijk - is hij toch vooral niet te bekrompen om De fauw in zijn waardigheid te laten als de leider van de kleedkamer. Het geeft Hazard ook iets knuffelbaar, iets aimabel.

Gouden Schoen?

Met zijn statistieken zowel eind vorig seizoen als in het begin van het huidige, denken sommigen ook al aan de Gouden Schoen. Hoewel hij "maar" bij Zulte Waregem speelt, is hij toch zeer beslissend voor een club die stilaan een woordje mee kan praten aan de top van België. 

Het is nog vroeg om over die prijs te spreken misschien en er zijn uiteraard wat kapers op de kust, maar dromen mag. Het zou ook een bekroning zijn voor zowel Hazard als heel Essevee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties