Standard verspeelt twee punten

Manuel Gonzalez

Standard heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League niet als winnaar kunnen afsluiten. Tegen de stugge Zweden van Elfsborg maakten de Rouches nooit aanspraak op de overwinning. Met dit gelijkspel schieten beide ploegen maar weinig op.

Op papier leek de Zweedse landskampioen een hapklare brok. Een maand voor het einde van de Zweedse competitie staat de ploeg op een zesde plaats en ook op de vorige speeldag in de Europa League konden ze niet overtuigen. Toen gingen ze met 4-0 de boot in tegen Red Bull Salzburg.

In de eerste helft was Elfsborg veel beter dan Standard. De Rouches verloren de slag om het middenveld en voetbalden amper een kans bij elkaar. De Zweden daarentegen combineerden veel beter en zetten Kawashima enkele keren aan het werk.

Na goed twintig minuten voetballen was het raak voor Elfsborg. Op een kort genomen hoekschop geraakt de bal bij Claesson die verschroeiend uithaalt en de 1-0 op het bord zet. De wedstrijd bloedde dood en Elfsborg controleerde de wedstrijd makkelijk.

Gretig Standard
Standard startte gretiger aan de tweede helft. Dat resulteerde in een paar goede acties, met weinig doelkansen. Het was wachten tot minuut 62. Een prachtige doorsteekpass van Carcela bereikte Imoh Ezekiel die voorzette naar de tweede paal. Daar stond Geoffrey Mujangi Bia die de bal overhoeks binnenduwde. Al bij al een gevleid doelpunt voor De Rouches

Na de goal nam Standard het initiatief over van de Zweden. Maar echt grote kansen konden de troepen van Guy Luzon niet meer creëren. Zo eindigt de wedstrijd op 1-1, opnieuw een pover resultaat van Standard in Europa.