Vande Walle: "Wie kent het Belgische voetbal beter dan iemand die er dagelijks mee bezig is?"

Vande Walle: "Wie kent het Belgische voetbal beter dan iemand die er dagelijks mee bezig is?"
Foto: © SC

Philippe Vande Walle stuurde eerder deze week een tweet de wereld in, waarin hij zich afvroeg waarom enkele Belgische coaches geen kans krijgen om een nieuwe ploeg te gaan leiden. Voetbalkrant.com vroeg en kreeg meer duiding bij de tweet.

Door Aernout Van Lindt

"Die tweet was zeker geen kritiek op buitenlandse coaches. Het valt me gewoon op dat er veel Belgische trainers in de wacht staan waar je gebruik kan van maken. Waarom niet gebruik maken van wat er in het land aanwezig is aan goede trainers?", vraagt Vande Walle zich luidop af in een reactie aan Voetbalkrant.com. 

"Wie kent overigens beter het Belgische voetbal dan een coach die er hier dagelijks mee bezig is?"

U haalt enkele voorbeelden aan ...

"Er zijn er veel, ik vergeet er mogelijk nog enkele. Ik wil niet beweren dat Belgische trainers beter zijn of slechter zijn, maar het is soms toch leuker om iemand uit België aan het werk te kunnen zetten. Hetzelfde geldt ook voor Belgische trainers in het buitenland misschien."

"Maar neem nu als voorbeeld Bob Peeters. Vorig jaar stond hij nog gekend als een veelbelovend trainer, nu staat hij aan de dop. En zo zijn er nog, er zijn er ook met veel ervaring: Vercauteren, Leekens, Jacobs, ..."

Zijn Belgische trainers misschien te duur?

"Ze krijgen snel de naam van te duur te zijn. Maar ik stel me de vraag: buitenlanders zullen ook niet voor niets naar hier komen, toch?"

"Als je zelf op een aanbieding aan het wachten bent, en je ziet het eens van de andere kant van het hek (Vande Walle is analist op dit moment), dan reageer je ook anders." 

Bovendien is het ook voor keepertrainers en hulptrainers in België zo moeilijker om aan werk te raken: "Buitenlandse coaches nemen vaak ook hun eigen hulptrainers mee en dan is dat ook weer een deur die dichtgaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties