Wat na de nul op zes?

Wat na de nul op zes?
Foto: © SC

RSC Anderlecht danste op het kampioenenbal nog geen punten bij elkaar. De nul op zes prijkt dan wel op de tabellen, maar is het feestje nu al voorbij? Voetbalkrant.com nam een kijkje in het verleden. Hoe verging het paars-wit de voorbije jaren in de Champions League?

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht ontwaakte vanochtend met een serieuze kater. De Belgische landskampioen toonde zich gisterenavond dan wel de betere van Olympiakos Piraeus, maar na negentig minuten gaf het scorebord een zware 0-3-nederlaag aan. Ook op de eerste speeldag bleek paars-wit een maatje te klein voor SL Benfica. Is het bal nu al voorbij? Hoe verging het Anderlecht de voorbije jaren? Voetbalkrant.com onderzocht de voorbije campagnes, maar een goednieuwsshow wordt het allerminst.

2012 – 2013: Goed voetbal, amper resultaten

RSCA begon vorig seizoen goed aan de Champions League met een scoreloos gelijkspel op het veld van AC Milan. Vervolgens werd thuis zwaar verloren van Malaga en was het kalf eigenlijk verdronken. De troepen van John van den Brom pakten uiteindelijk wel vijf puntjes, maar verdwenen nog voor de jaarwisseling van het Europese toneel.

2006 – 2007: Ook in ‘zwakke’ groep geen resultaat

We moeten al enkele jaren terug om de volgende CL-deelname van paars-wit te vinden. Maar ook in jaargang 2006 – 2007 was een vierde plaats het Belgische deel. Anderlecht begon niet zo heel slecht met een twee op zes tegen Lille OSC en AEK Athene, maar dwong vervolgens geen enkele winst af. Inpakken, jongens!

2005 – 2006: Zelfde scenario als nu?

Ook toen startte Anderlecht met een nul op zes. Tegenstanders van dienst waren Chelsea en Real Betis. U kan het al raden? Anderlecht kon enkel op de laatste speeldag drie puntjes pakken via een doelpunt van Vincent Kompany (foto) in Spanje. Maar wederom: vierde en laatste in de poule.

2004 – 2005: Horrorscenario

De Champions League-jaargang 2004 – 2005 is nog steeds een zware pagina in de paars-witte geschiedenis. Anderlecht begon met verliespartijen tegen Valencia en Internazionale en… pakte vervolgens geen enkel puntje. Meer woorden gaan we er dan ook niet aan vuilmaken.

Conclusie?

De conclusie oogt dan ook povertjes. De voorbije jaren maakte RSCA bij momenten wel een betere start, maar was het steeds veroordeeld tot de vierde plaats. Menig Anderlecht-fan droomt dezer dagen nog steeds weg van de campagne 2000 – 2001. De landskampioen gaf toen Manchester United, PSV en Dinamo Kiev het nakijken en won haar poule. Zo’n vaart zal het echter dit seizoen niet lopen, vrezen we… 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties