Wilmots: "Lestienne kreeg exact dezelfde straf als Cissé en Batshuayi"

Wilmots: "Lestienne kreeg exact dezelfde straf als Cissé en Batshuayi"
Foto: © SC

Er was de voorbije weken veel te doen om de straf die Maxime Lestienne kreeg na zijn 'avontuurtje'. Marc Wilmots begreep al de commotie niet goed, want volgens hem werd iedereen over dezelfde kam geschoren.

Wilmots zegt geen voorbeeld gesteld te willen hebben, maar gewoon de strafmaat doorgetrokken te hebben die Cissé en Batshuayi kregen voor hun gelijkaardige insubordinatie. "Het is exact dezelfde straf. Als jullie goed de kalender bekijken kregen die twee vijf matchen schorsing en heeft Lestienne hetzelfde gekregen. Wat is dan het probleem?"

Blanco strafblad

Maar Wilmots gaf ook aan dat de volgende er niet zo makkelijk vanaf komt. "De volgende krijgt twee jaar aan zijn been", knikte Wilmots. "Als ze het nu nog niet geleerd hebben... Als de A-ploeg het kan, dan moeten de U19 en de U21 het toch ook kunnen? Onze regels zijn niet zwaarder als in een gewoon bedrijf hoor."

Lestienne hoeft wel niet te vrezen voor zijn internationale loopbaan. "Na de schorsing is het gedaan, fini! Dan begint hij met een blanco strafblad. Ik wil gewoon dat hij leert dat er consequenties verbonden zijn aan zijn fouten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties