Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

De reguliere competitie is precies één derde ver en ook deze week stelde de redactie van Voetbalkrant.com het team van de week samen.

In vergelijking met de voorbije weken stellen we vast dat heel weinig spitsen hoge ogen konden gooien dit weekend. We kiezen op deze speeldag dan ook voor een 4-5-1-opstelling.

Tussen de palen staat opnieuw Mathew Ryan. Daar waar andere doelmannen dit weekend af en toe de mist in gingen, stond de Australiër opnieuw pal en knapte hij op wat er op te knappen viel. Ook toen blauw-zwart tegen OHL met zijn tienen viel, hield Ryan zijn netten schoon.

De defensie kleurt voor de gelegenheid bijna helemaal rood. Davy De fauw en Karel D’Haene maakten een einde aan de geweldige reeks van Standard en hielden bovendien de nul in de met 1-0 gewonnen topper. Bojovic speelde dan weer heel sterk bij Waasland-Beveren, terwijl Anderlecht zijn handen vol had met Kortrijk-linskachter Oussalah.

Een druk bevolkt middenveld deze week, met Olafur Skulason als meest teruggetrokken pion. De IJslander deed de geschorste Malanda helemaal vergeten bij Essevee. Bovendien bezorgde hij zijn team de drie punten met zijn kopbaldoelpunt.

Kage en Kaya waren dan weer meteen belangrijk bij hun terugkeer in het eerste elftal. De technisch vaardige middenvelders lieten zich goed betrekken in het spel en lieten blijken dat ze in vorm altijd hun plekje waard zijn. Sterckx was met zijn doelpunt bepalend bij Waasland-Beveren, terwijl Camus dat was met een assist bij Genk.

Voorin amper één man dus deze week: Ivan Santini. Niemand die voor het seizoen had gedacht dat de Kroaat zo een invloed zou hebben op de doelpuntenproductie van De Kerels. De stevige spits bevestigde nu ook tegen Anderlecht zijn torinstinct en was de matchwinnaar met het enige doelpunt in het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties