Overmeire: "POI komt niet vanzelf"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Overmeire: "POI komt niet vanzelf"
Foto: © SC

Zaterdag staat dé Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en KAA Gent op het programma. Killian Overmeire beseft het belang van het treffen maar al te goed. "Het is een ideale wedstrijd om opnieuw met een overwinning aan te knopen."

Door Cédric De Volder

Zaterdag trekt KAA Gent naar Daknam om de piste ‘POI’ open te houden. Sporting Lokeren – en vooral de fans – willen de Buffalo’s alvast een warm welkom bezorgen. Voetbalkrant.com had in de aanloop naar de partij een aangename babbel met Killian Overmeire.

De aanvoerder van Lokeren doorliep ook de jeugdreeksen op Daknam. Hij beseft dus als geen ander hoe belangrijk het treffen is voor de fans. “Bij de jeugd wordt het belang van een derby er alleszins ook ingepeperd”, lacht Overmeire. “De wedstrijden tegen Gent en Waasland-Beveren leven, hé. Vooral de fans willen beide wedstrijden absoluut winnen.”

"Wedstrijden tegen Gent en Waasland-Beveren leven"

Ondertussen lijken de Waaslanders haasje-over te hebben gespeeld met de Stroppendragers. Lokeren bevestigt immers opnieuw in de hoogste regionen van de Jupiler Pro League, terwijl Gent de voorbije weken vooral op een NA’tje begon te lijken. “Het is in mijn ogen dan ook een ideale wedstrijd om opnieuw met een overwinning aan te knopen. Zo’n nul op negen mag niet in de kopjes gaan spelen.”

“Maar ik wil zeker niet gaan roepen dat Lokeren nu dé ploeg van Oost-Vlaanderen is”, blijft de 27-jarige middenvelder bescheiden. “Het is trouwens niet aan ons om een prestatie te gaan bekronen met één of andere titel. Het kan namelijk enorm snel gaan. Lokeren kreeg na een uitstekende start lof uit alle hoeken van het land, maar vervolgens gaan we drie keer onderuit.”

"Prestatie Zulte Waregen was van ander kaliber"

Grootspraak is duidelijk geen item op Daknam. Toch moet POI voor de troepen van Peter Maes opnieuw het absolute minimum zijn? “Het klopt dat een ticket voor de elitegroep een eerste doel is”, besluit Overmeire. “Maar dat gaan niet vanzelf, hé. Ik wil dan ook niet horen dat we de prestatie van Zulte Waregem kunnen evenaren. Dat was toch eventjes van een ander kaliber.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties