Been: "Ik maak me geen zorgen over Mboyo"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Been: "Ik maak me geen zorgen over Mboyo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk moet zaterdag op zoek naar een nieuwe driepunter tegen Lierse zonder Pélé Mboyo. De aanvaller is al enkele weken out maar staat dicht bij zijn wederoptreden. Dat bevestigt coach Mario Been.

Robby Morren in Genk

“Ik maak me geen zorgen om Mboyo. Ik zie dat hij aan de beterhand is en dat nieuws krijg ik ook te horen van de medische staf. Ik hoop hem nu zo snel mogelijk op het veld te zien. Hij kan zelf ook niet wachten maar we moeten 100% overtuigd zijn van het feit dat hij fit is en hij moet ook een paar keren met de groep getraind hebben. We kunnen niet riskeren om hem te laten spelen en dat hij dan een terugval kent.”

Bij Genk wil men geen enkel risico nemen met de recordaankoop. Been merkt op dat Mboyo zich ook nog moet aanpassen. “Het niveau ligt hier hoger, wij zijn gewend van vorig jaar om op deze manier te trainen. Dat is geen diskwalificatie naar zijn vorige club maar een gegeven. Bovendien moet hij ook wennen aan het hoge tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgen. De komende drie weken spelen wij zeven wedstrijden. Dat is heel veel en als je dat niet gewend bent, dan moet je daar in komen.”

Blessure Simaeys

De Nederlandse oefenmeester kan ook niet rekenen op Jeroen Simaeys. Die blesseerde zich op training. “De enkel van Jeroen was heel blauw. De dokter sprak over weken, dan hoop ik maar dat het bij twee weken zal blijven.”

"Eén van mijn mooiste goals tegen Menzo gescoord"

Mario Been wil morgen zijn tiende zege in twaalf wedstrijden boeken tegen Lierse. "We zitten in een serie van 9 overwinningen en 2 gelijke spelen en daar moeten we een gevolg aan breien. Als je wint tegen AA Gent en je zou nu punten verliezen tegen Lierse, dan schiet het niet op.  We onderschatten geen enkele ploeg maar ik ben ervan overtuigd dat mijn jongens begrijpen waar het om gaat.”

Morgen ziet Mario Been met Lierse-coach Stanley Menzo een Nederlandse collega terug.  “Stanley is een fijn mens, een heel aardige gozer. Ik heb één van mijn mooiste goals tegen hem gemaakt, dat ben ik niet vergeten en hij ook niet", lacht Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties