Broos: "Gent en Anderlecht door de mand gevallen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
Broos: "Gent en Anderlecht door de mand gevallen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na koning interlandvoetbal is het dit weekend opnieuw aan de clubteams. Ook in de Jupiler Pro League trekt het gewone voetballeven zich opnieuw op gang. We zijn inmiddels tien speeldagen ver en Voetbalkrant.com ging bij Hugo Broos ten rade voor zijn blik op de competitiestart.

Door Timothy Collard

Na tien speeldagen is hier en daar al duidelijk te zien wie er de goeie lijn doortrekt en wie er enigszins afhaakt. “Er zijn in mijn ogen toch al enkele clubs door de mand gevallen. Dan denk ik vooral aan AA Gent en Anderlecht. Zij hadden allebei toch wel hoge ambities, maar hebben die vooralsnog niet ingelost”, begint Broos.

"De trend is gezet en er zullen nog ontslagen volgen"

De Buffalo’s grepen zelfs al in en stelden in de persoon van Mircea Rednic een nieuwe coach aan. De coach de laan uitsturen, een vaak voorkomend fenomeen waar Broos het niet bepaald op begrepen heeft. “We zullen zien of het magere spel aan die coaches lag die op straat zijn gezet. Maar ik denk dat ik het antwoord op die vraag nu al ken: het zal ‘neen’ zijn.”

“Als het slecht gaat is het makkelijkste dat je kan doen, je coach op straat zetten. Maar als daarna blijkt dat het gewoon aan de spelerskern lag die te weinig kwaliteit had, tja… De trend is nu natuurlijk gezet en rekening houdend met het verleden zullen er misschien wel nog een paar ontslagen volgen de komende maanden.”

"Die teams die onderaan staan gaan niet plots meedoen voor play-off I, hé"

In de onderste regionen van het klassement zitten verschillende teams in de problemen. “Dat is iets wat de laatste jaren ook altijd terugkomt. Er zijn ieder jaar opnieuw vijf of zes teams die tot het einde van het seizoen moeten knokken om in eerste klasse te blijven.”

“We zijn nu tien wedstrijden ver, je moet niet verwachten dat er onderaan nog gekke dingen gaan gebeuren. Die teams die daar nu staan gaan niet ineens een kanshebber zijn om deel te nemen aan play-off I, hé.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties